Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 23. szombat

Edzés

„Gyilkos” hegyi edzéssel készül Hamilton

Minden nap megmászik egy 3400 méteres hegyet a hétszeres világbajnok, aki szereti a magassági edzést, amelyet az oxigénhiány tesz különösen fárasztóvá. Célzást tett függőben levő szerződésére is.

részletek

„Ő az egyik legjobb dolog, ami velem történt”

Lewis Hamilton egy meg nem énekelt hősének, Angela Cullennek mondott köszönetet, aki minden versenyhétvégének minden percében azon dolgozik, hogy a pilóta tökéletes formában teljesítsen az autóban.

részletek

30 évesen volt olyan kondiban Alonso, mint most

Új edzéstervet dolgozott ki a 39 esztendős visszatérő és trénere, Edoardo Bendinelli. A cél újra elérni Alonso élete legjobb fizikumát, amellyel tíz éve rendelkezett.

részletek

Sokkoló visszatérésre számít Norris

Lehet egy pilóta akármilyen edzett, az F1-es autókban tapasztalt terhelésekre jelen pillanatban senki sincs felkészülve. A McLaren pilótája mindenkinek nehéz első versenyt jósol.

részletek

Sainz: Ha Szingapúrban kezdünk, kikészülünk

Carlos Sainz egyre jobban megszokja a kényszerű otthonlétet, ám hiába a házi edzőterem, egyik testrészt csak a Formula-1-es autó vezetése tudja formában tartani. Ha tényleg Ausztriában jön a szezonrajt, még szerencsés lesz a mezőny.

részletek

Az ízületek egészségére

Edzés alkalmával nem csak az izomzatodat dolgoztatod meg, hanem igénybe veszed az ínszalagokat és az ízületeket egyaránt, melyekre a nagy terhelés miatt figyelmet kell fordítanod. A magasabb terhelés, mint az erőedzés, a szertorna, különböző küzdősportok vagy labdajátékok nagyobb igénybevétellel járnak, melyhez először az izomzat szokik hozzá. Ennek tükrében nem csak a helyes végrehajtásra kell fókuszálni, hanem a regenerálódási szakaszok szigorú betartására is. Amennyiben mindezt háttérbe szorítod, a szalagok megnyúlhatnak, a porc felszíne pedig könnyedén kophat vagy sérülhet, mely hosszabb regenerációt igényel, és megtörténte nagy kieséshez vezethet.

részletek

Biztos fogás, biztonságos edzés

Ha jártunk már konditeremben, akkor tudjuk, hogy sokféle edzőgépből választhatunk. A kardio, fitnesz és más erőgépek széles piacán minden felhasználó és edzőterem tulajdonos megtalálja azokat a berendezéseket, amelyekkel az edzést hatékonnyá és élvezetessé tudja tenni. Profi edzőteremben, nemtől és kortól függetlenül mindenki megtalálhatja az izomzatának és edzettségének megfelelő kondi eszközt.

részletek

A pilóták azért nem hibáznak, mert túl jó az edzettségi állapotuk?

Bár fizikailag nagyon megterhelő egy Formula-1-es verseny teljesítése, a versenyzők mégis szinte soha nem merülnek ki igazán. Franz Tost szerint egyszerűen azért, mert jóval fittebbek, mint régen.

részletek

Miért nincsenek edzők az F1-ben?

A háromszoros F1-es világbajnok Sir Jackie Stewart nem érti, hogy a pilóták miért nem akarnak maguk mellé valakit, aki foglalkozik velük, főleg mentálisan - pontosabban egy magyarázata azért mégis van rá.

részletek

Paul Tracy visszatér

Az IndyCar egyik legeredményesebb pilótája visszatér a versenyzés világába. Bár testsúlya alaposan megnövekedett, keményen dolgozik azon, hogy remek formában legyen, mire autóba ül.

részletek

Így készülnek a pilóták a szezonnyitóra

Ugyan még javában tart a téli szünet, a versenyzők nagy része már megkezdte fizikai felkészülését 2019-re. Mit tesz a legjobb erőnlétért Lewis Hamilton, George Russell és Pierre Gasly?

részletek

Már édesség is lehet a pilóták étrendjében

Hamarosan nagy terhet vesznek le az F1-es pilóták válláról: jövőre az autóktól független minimumsúlyt szabnak meg a versenyzőknek, így a 66 kg-os Hamilton is felszedhet egy kis pluszt.

részletek
Olvastad már?