DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Ő az egyik legjobb dolog, ami velem történt”

Lewis Hamilton egy meg nem énekelt hősének, Angela Cullennek mondott köszönetet, aki minden versenyhétvégének minden percében azon dolgozik, hogy a pilóta tökéletes formában teljesítsen az autóban.

Úgy tartják, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Bár a társadalomkutatók ezt általában egy házaspárra értik, a mondás kapcsán Lewis Hamilton és Angela Cullen párosa is eszünkbe jut. Az új-zélandi hölgy évek óta árnyékként követi a rekordokat egyre csak halmozó F1-es pilótát, akinek minden körülményét úgy befolyásolja, hogy az Hamilton számára tökéletes legyen. Mivel azonban Cullent elkerüli a rivaldafény, Hamilton egy interjúban hívta fel rá a figyelmet, mekkora szerepe is van a versenyzői karrierjében.

 hamilton-cullen-2



„Távolról látva az emberek ezt nem fogják megérteni, de az ő jelenléte az egyik legjobb dolog, ami velem valaha történhetett. Sok emberrel működtem már együtt, de ő a legkeményebben dolgozó nő, akinek a közelében voltam. Koncentrált, önzetlen, és békéssé teszi a versenyhétvégéimet. Mindig pozitív, egyetlen nap sem telik el úgy, hogy negatív lenne. Szerintem nagyon fontos, hogy pozitív emberekkel vegyük körül magunkat. Nem tölthetjük az időnket olyanokkal, akik nem inspirálnak, vagy nem emelnek fel, amikor elcsúszunk. Ő olyan, aki képes ezekre” – idézte őt az F1 hivatalos oldala.

Hamilton elmondása szerint évekig dolgozott olyan segítővel, aki nem hogy mentálisan, fizikailag sem tudta őt százszázalékosan karban tartani. „A Formula-1-ben él egy kép a fizikoterapeutákról, de a többségük egyszerű edző. Nekem évekig férfi edzőm volt, és feltűnt, hogy mindig van valami problémám. Merevek voltak az izmok a nyakamban, a hátam alsó szakaszában, vagy ilyesmi, és az edzőm sosem tudott segíteni. Ezeket átvészelve kellett teljesítenem a versenyhétvégéket, ezért eldöntöttem, hogy keresek egy fizikoterapeutát. Angela dolgozott rajtam egy keveset az otthonomban, én pedig rákérdeztem, hogy nem akar-e velem utazni. Fogalmam sem volt, mennyire nagyszerű együttműködés lesz belőle” – árulta el a hatszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: