DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen felszedett, majd ledobott tíz kilót a télen

Mindössze néhány hét leforgása alatt szabadult meg tíz kilogrammtól a regnáló kétszeres világbajnok. Idén is fontos szerepet fog játszani a versenyzők súlya.

A bahreini tesztnapok alatt Max Verstappen kiváló formában volt, ezt pedig a De Telegraaf újságírói is észrevették, akik arról érdeklődtek Verstappennél, hogyan telt a téli szünet. A holland elismerte, hogy felszedett tíz kilogrammot az ünnepek alatt, de aztán hat hét leforgása alatt az utolsó dekáig megszabadult ettől a tíz kilótól.

„Tavaly egész évben azt éreztem, hogy az ideális testsúlyom alatt vagyok” – kezdte a holland, kiemelve, mennyire fontos, hogy a jelenleg túlsúllyal küzdő autókat a saját súlyuk csökkentésével kompenzálják a versenyzők.



„Általában úgy öt kilót szoktam felszedni a télen, ám most ennek a duplája jött fel rám. Szoktam adni magamnak egy hónapot, amikor jól érzem magam, és azt eszem-iszom, amit csak szeretnék” – majd hozzátette, hogy minden különösebb probléma nélkül sikerült leadnia a felesleget: „Szeretem egy kicsit kínozni magam” – nevetett a holland.

Emellett arra is fény derült, hogy Verstappen az európai versenyeken szállodák helyett egy motorhome-ban fog aludni: „Így talán élesebb tudok maradni az egész versenyhétvégén és talán egy kicsit tovább is aludhatok reggel. De leginkább azért volt erre szükség, mert így nagyobb nyugalmam lesz.” A hollandtól azt is megkérdezték, igaz-e a pletyka, miszerint a magángépén egy szimulátor is helyet kapott, de ezt cáfolta: „Itt valaki félreérthetett valamit. Valóban menő lenne, de nem hinném, hogy volna elég hely hozzá a gépen.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: