DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean túltolta a súlygyarapodást

2019-től már egy pilótának sem kell alkalmazkodnia az autók súlyához, a francia F1-es pilóta azonban úgy véli, hogy a téli szünet során kicsit többet "bűnözött" a kelleténél.

Az elmúlt évek során számtalan pilóta küzdött azzal, hogy minél alacsonyabban tartsák versenysúlyukat, a szabályok ugyanis ezzel együtt határozták meg az autók minimumsúlyát – ez 2018-ban 734 kg volt. Jó hír, hogy idén a kettőt külön veszik, sőt, a versenyzőknek legalább a 80 kg-ot el kell érniük – ha ez nem történik meg, akkor a csapatok plusz ballaszttal pótolhatják a hiányt.



„Talán kicsit túltoltam ezt!” – idézte a győzelmi esélyeivel kapcsolatban kissé pesszimista Grosjeant a Motorsport. „Hat-hét évig tartottam a 69 kilót a 180 centiméteremhez, ezzel a szabadsággal pedig talán egy kicsit sokat is tettem rá. Vissza kell térnem a diétához, noha jó móka volt. Persze ez egészség és fitnesz szempontjából is jót tesz nekünk. Látod, hogy egyre erősebbé válsz, persze így sem nézhetsz ki úgy, mint egy testépítő. Sikerült némi izmot magamra szednem, s bár egy keveset le kell adnom az első versenyig, minden rendben lesz. Ez a szabályozás egy lépés a helyes irányba, és sokkal jobb így élni.”

Grosjean csapattársa, Kevin Magnussen szintén üdvözölte a változást, noha állítása szerint soha nem okozott gondot számára, hogy tartsa súlyát. „Két hónap alatt nem ugrik fel tíz kilónyi izom, hacsak nem csinálsz rosszul valamit. Sikerült valamennyit felépítenem, de csak 1-2 kilogrammról beszélünk a tavalyi szezon vége óta. Nem hinném, hogy ettől többet fogunk látni, senki sem fog úgy kinézni, mint Hulk.”

Amikor arról kérdezték a dánt, hogy a változás látható különbséget fog-e jelenteni a versenyeken, így válaszolt: „Remélem. Olyan edzésmunkát végeztem, amilyet tavaly nem, ráadásul sokkal nagyobb intenzitással. Fittebbnek érzem magam. Alig várom, hogy beüljek az autóba, és lássam az elmúlt néhány hónap munkájának eredményét. Nem tartozom a magas pilóták közé, így soha nem voltam olyan helyzetben, mint más pilóták, akiknek hónapokig ’éhezniük’ kellett, csak azért, mert a csapat új padlólemezt szerelt az autóra, amely kicsit többet nyomott. Ebből a szempontból szerencsés voltam” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: