DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean: 2021-ig esélyünk sem lesz a győzelemre

A Haas francia pilótája, Romain Grosjean úgy gondolja, hogy 2021-ig nem lesz esélye futamot nyerni a kisebb csapatoknak, ami kiszámíthatóvá teszi a Formula-1-et, így a vezetőségnek lépnie kell.

A Liberty Media és az FIA komoly változásokat tervez bevezetni az F1-be 2021-től, ilyen például a költségvetési sapka is, amely a kisebb csapatokat próbálja felzárkóztatni a Mercedes-Ferrari-Red Bull trióhoz.

Ameddig ez viszont nem történik meg, addig Grosjean nem számít jelentős változásokra: „Azt gondolom, a Formula-1-nek javulnia kell abban, hogy több csapatnak legyen esélye győzni. Nem gondolnám azonban, hogy ez 2021 előtt bekövetkezhet. Ha megnézzük, tavaly milyen csaták folytak a középmezőnyben, megállapíthatjuk, hogy elég izgalmas volt, csak hát volt egy másik verseny is, ott elöl. Ideális esetben annyi csapatnak kellene, esélye legyen a győzelemre, amennyinek csak lehetséges” – olvashatók a francia versenyző szavai a GPFans oldalán.



Romain Grosjean kitért arra is, hogy mennyire motiválja őt tulajdonosának, Gene Haasnak a hozzáállása és az elhivatottsága a csapat iránt. „Azt hiszem, az olyan emberek, mint Gene örülnének, ha ez lenne a helyzet a Formula-1-ben. Mi értelme odamenni, és minden versenyen ugyanazok mögött a csapatok mögött autózni? Persze szerintem most sem fog változni a helyzet.”

„A Ferrari bejelentette, hogy emelni fog a ráfordításain ebben az évben is, a Red Bull egy rahedli pénzt költött az új első szárnyára és eközben a Mercedesnél is kemény munkák folytak. Ne értsenek félre, mi sem aludtunk a tél folyamán, de amíg ekkora különbségek vannak anyagi szempontból az istállók között, addig ez a fejlesztésekben meg is fog mutatkozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: