Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek

Költségvetésisapka

Ennyibe kerül egyetlen év az F1 élmezőnyében

Mindig is tudtuk, hogy horribilis összegek szükségesek egy versenyképes F1-es istálló működtetéséhez. A Red Bull most felfedte, mennyibe kerül egyetlen szezonja.

részletek

„2022-ben a mezőny fele bajnoki esélyes lesz”

Az új technikai szabályok bevezetésével és a költségplafon beérésével egy nagyszerű időszak vár a Formula-1-re, amiben öt-hat csapat esélyes lesz a bajnoki címre – jósolta a McLaren vezérigazgatója.

részletek

Brawn: 145 millió lesz a költségsapka

Konkrét számot közölt az F1 egyik vezére: szerinte most már csak a következő évekkel kapcsolatban zajlik a vita, de az eldőlt, hogy az első évben az eredetinél mennyivel kisebb sapkával indulnak.

részletek

A költségplafonnal „bármi megtörténhet"

A következő évtől életbe lépő korlátozás miatt több csapatnak jelentősen vissza kell vennie a költekezésből, ami a McLaren vezérigazgatója szerint kiszámíthatatlan erősorrendet eredményezhet.

részletek

McLaren: A költségvetési sapka csak évek múlva érezteti majd hatását

A 2021-es szezontól bevezetik a költségvetési limitet, ami 175 millió dollárban maximalizálja a csapatok költségvetését, azonban Zak Brown szerint ennek még évekig nem lesz látszata.

részletek

A Ferrari komoly áldozatokat vállalt be a kiscsapatokért

A Ferrari saját elmondása szerint komoly anyagi javakról mondott le azzal, hogy elfogadta a költségvetési sapkát, amit az F1 2021-től alkalmaz. Mindezt azért, hogy segítsék a kisebb csapatokat.

részletek

Ecclestone: Ha meg tudnák írni a szabályokat, nem kellene költségvetési sapka

Bernie Ecclestone szerint nem volna szükség olyan gyökeres változásokra a Formula-1-ben, mint amilyeneket a Liberty Media tervez 2021-től. Feleslegesnek tartja a költségvetési sapkát is.

részletek

Ecclestone-nak tuti megoldása van az F1 problémáira

Mióta világ a világ tudjuk, hogy Bernie Ecclestone-nak mindenre van egy nagyon jó megoldása, és nincs ez másként a költségsapkával sem. Harmincmillió ide, egy motor oda, és meg is oldódott minden…

részletek

Szafnauer idővel még lejjebb vinné az F1-es költséglimitet

A többség alig várja már a 2021-ben életbe lépő új szabályokat, amelynek része egy 175 millió dolláros költségvetési limit is. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, idővel akár ezen is lehet csökkenteni.

részletek

A Renault-nak a költségplafon az első

Cyril Abiteboul szerint jelenleg semmi sem fontosabb az F1-ben, mint a költségek tisztázása, ugyanis ez dönti el azt, hogy hány csapat akar a sorozatban versenyezni.

részletek

2021 az utolsó esély a zuhanás megállítására?

A korábbi McLaren-főnök szerint nagyon rossz irányba tart a Formula-1 azzal, hogy az elképesztő költségek miatt óriási a szakadék az élcsapatok mögött. A 2021-es szabályváltozás hozhat megoldást.

részletek

Wolff: Mi benne vagyunk a költségvetési limitben

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff abban bízik, hogy produktív tárgyalásokat tudnak folytatni jövő héten Londonban, annak érdekében, hogy lefektessék a 2021-es szabályok alapjait.

részletek
Olvastad már?