Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 18. szerda

Költségvetésisapka

Ecclestone-nak tuti megoldása van az F1 problémáira

Mióta világ a világ tudjuk, hogy Bernie Ecclestone-nak mindenre van egy nagyon jó megoldása, és nincs ez másként a költségsapkával sem. Harmincmillió ide, egy motor oda, és meg is oldódott minden…

részletek

Szafnauer idővel még lejjebb vinné az F1-es költséglimitet

A többség alig várja már a 2021-ben életbe lépő új szabályokat, amelynek része egy 175 millió dolláros költségvetési limit is. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, idővel akár ezen is lehet csökkenteni.

részletek

A Renault-nak a költségplafon az első

Cyril Abiteboul szerint jelenleg semmi sem fontosabb az F1-ben, mint a költségek tisztázása, ugyanis ez dönti el azt, hogy hány csapat akar a sorozatban versenyezni.

részletek

2021 az utolsó esély a zuhanás megállítására?

A korábbi McLaren-főnök szerint nagyon rossz irányba tart a Formula-1 azzal, hogy az elképesztő költségek miatt óriási a szakadék az élcsapatok mögött. A 2021-es szabályváltozás hozhat megoldást.

részletek

Wolff: Mi benne vagyunk a költségvetési limitben

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff abban bízik, hogy produktív tárgyalásokat tudnak folytatni jövő héten Londonban, annak érdekében, hogy lefektessék a 2021-es szabályok alapjait.

részletek

Vasseur: Pénzügyileg élhetetlen az F1

Az Alfa Romeo csapatvezetője égetőnek tartja a költségsapka bevezetését az F1-ben, ugyanis a mezőny fele a túlélésért küzd, miközben a legnagyobb csapatok annyit költenek, amennyit nem szégyellnek.

részletek

Mosley: Akinek nem tetszik a halo, menjen el egy temetésre

Max Mosley, az FIA korábbi elnöke elmondta, hogy bár nem jár ki a versenyekre, de a tv-ben követi a versenyeket. A halo mellett pedig teljes mértékben kiállt, hiszen életeket menthet meg.

részletek

Grosjean: 2021-ig esélyünk sem lesz a győzelemre

A Haas francia pilótája, Romain Grosjean úgy gondolja, hogy 2021-ig nem lesz esélye futamot nyerni a kisebb csapatoknak, ami kiszámíthatóvá teszi a Formula-1-et, így a vezetőségnek lépnie kell.

részletek

A rossz költségsapka a nagyoknak kedvezhet

Az FIA elképzelése szerint a költségek kötelező maximalizálása egyenlőbb feltételeket teremt a kisebb csapatok számára. A Red Bull csapatfőnöke viszont rámutatott, hogy nagyon óvatosan kell a szabályt lefektetni.

részletek

Mégis messze a megegyezés a költségekről?

Bár a híradások szerint a három nagycsapat megegyezett a költségvetési sapka 2021-es számairól, a Red Bull főtanácsadója szerint még nagyon távoli azt mondani, hogy egyetértés lenne.

részletek

Renault: A Mercedes 60%-kal többet költ, mint mi

A francia gyári istálló főnöke elismerte, hogy a jelenlegi szabályozás mellett lehetetlen felzárkózniuk a három topcsapatra, a költségvetési sapkával viszont hirtelen fordulna a kocka.

részletek

Brawn: Elfogadhatatlanok az erőviszonyok

Egyenesen az F1 sportszakmai igazgatójától érkezett a kritika, amely szerint a kettészakadt mezőny a sorozat legnagyobb problémája, ennek megoldásán áll vagy bukik a száguldó cirkusz jövője.

részletek
Olvastad már?