DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff: Érdekes, kilenc csapat nem lépte át a költséglimitet

A Mercedes csapatfőnöke, ahogy az várható is volt, éles kritikával illette a Red Bullt a költségplafon megszegése miatt, említve, hogy bármennyivel is lépték túl a keretet, az plusz teljesítményt hozott.

Christian Horner csapatfőnök igyekezett magyarázatot adni, miért és hogyan lépték át a maximális költségkeretet 2021-ben az istállónál, de kiemelte, egyetlen penny sem ment ebből fejlesztésre, egészen más dolgokra költöttek a limiten felül.

A Mercedes csapatfőnöke természetesen nem hagyta ki a kritikát értékeléséből. „Egyértelmű, hogy ez sok pozíciót és munkahelyet is jelenthetett. Itt mindent hajszálpontosan kellett követni és dokumentálni, a könyvelés még az átlagosnál is szigorúbban zajlott, mert így kellett csinálnunk. Jogász módjára kellett nyilvántartani, ha pedig valaki nem a szabályok szerint jár el, az előnyt jelent. Ebben a sportágban ez különösen fontos, ahol néha egészen kis különbségek dönthetnek” – mondta el a Sky Sports kérdésére Toto Wolff.

Wolff szerint érdekes, hogy a többi kilenc csapat be tudta tartani a szabályokat


„Akár 200 ezerrel, akár kétmillióval lépi át bárki a lehetséges maximumot, az meg fog jelenni plusz teljesítményként a pályán. Nemcsak nekik, minden más csapatnak is el kellett tudnunk számolnunk a betegállomány, a kertészeti és az ellátási költségekkel is.”

„Úgyhogy a helyzet, hogy ez kilenc csapatnál rendben volt, egy viszont megszegte. Úgy gondolom, hogy a tesztkorlátozáson és a pénzügyi bírságon túl ez a megítélésükben is kárt tesz. Átláthatónak kell lennie mindennek. Bármilyen istálló is érintett, mindenki felelős azért a márkáért, amit képvisel, ugyanúgy, ahogy a dolgozóiért, a partnereiért is, ez nem simán egy üzleti ügy” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.

Az mindenesetre jól látható, hogy tavaly május óta a korábbi kollegiális, szinte baráti viszony egyértelműen elmérgesedett a Mercedes és a Red Bull között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: