Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 23. szombat

Szabályok

Betiltották a Racing Point-féle másolást

Szabály született a 2020-as szezon vitatott autótervezési technikája ellen – a jövő évtől nem lesz lehetséges olyan módszerekkel lemásolni egy rivális autóját, mint a Racing Point tette a Mercedesszel.

részletek

Leclerc-t nem büntették, amiért Hamiltont igen

Lewis Hamilton Orosz Nagydíjon kapott büntetései komoly vitát indítottak be a Formula-1 berkeiben, és akkor ehhez vegyük még hozzá, hogy Charles Leclerc három futammal korábban megúszott egy hasonló incidenst.

részletek

Hamilton tudja, hogy az FIA reagál majd a pólóbalhéra

Már előre számít arra a világbajnoki éllovas, hogy a legutóbb, Mugellóban viselt, erősen megosztó ruházata miatt akár új szabályt is hoznak majd, de úgy véli, semmilyen regula nem állítja meg őt.

részletek

FIA: Hamilton szabályt sérthetett a pólójával

A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálja, Lewis Hamilton megsértette-e sport alapelveit, amikor olyan pólóban állt fel a Toszkán Nagydíj dobogójára, amelyen a rendőri brutalitásokra hívta fel a figyelmet.

részletek

200 milliót kérnek a csapatok az új nevezőktől

Mostantól „hígulásgátló” díjat kérnek a csapatok minden olyan projekttől, amely új istállóként szeretne a Formula-1-hez csatlakozni. Az intézkedés célja, hogy megóvják a jelenlegi nevezők értékét.

részletek

Akkora átalakítás jöhet az F2-ben és az F3-ban, mint még soha

Egymástól való elszakadás, háromversenyes hétvégék és kettő az egyben időmérő. Ez mind tervben van a jelenleg a Formula-1-et kísérő két utánpótlásszéria számára, amelyek gazdaságosabbá tétele a cél.

részletek

A KTM „szupermotorjától” tartanak a riválisok

Hiába veszítették el az engedményeiket a két győzelmükkel, a koronavírus miatti rendhagyó szabályok miatt hozzányúlhatnak az osztrákok a motorblokkhoz a 2021-es fejlesztési befagyasztás előtt.

részletek

Red Bull: Ha a Racing Point szabályos, jövőre négy egyforma Red Bull-lal érkezünk

Továbbra sem csitul a zúgolódás a „rózsaszín Mercedes”-nek hívott Racing Point versenyautók miatt. Christian Horner kimondta, ha ez szabályos, jövőre négy egyforma autót állítanak csatasorba.

részletek

Hamilton: Folyton le akarnak lassítani minket

A fenti kijelentéssel reagált Lewis Hamilton az FIA mai rendkívüli szabálymódosítására, amellyel egy csapásra betiltják az F1-es motorok időmérős módját. Szerinte egyértelműen a Mercedest célozták.

részletek

A defektek miatt változtatnak a 2021-es autókon

Az FIA biztonsági okokból módosít az F1 2021-es technikai szabályzatán, miután a Brit Nagydíjon defektsorozatnak lehettünk szemtanúi. Jelentősen csökkenhet a leszorítóerő.

részletek

Jaj a Mercedesnek, Spától betiltják a „partimódot”

Új technikai irányelvet készül megfogalmazni az FIA a Belga Nagydíj előtt, amit nehéz máshogyan értelmezni, mint hogy a Mercedes nyomasztó időmérős fölényét fognák vissza vele.

részletek

Podcast: Ítéletek és szabályok érthetően

Gyakran nem értjük, miért született egy adott döntés a futamokon, sőt akár szidjuk is, aki meghozta – elhatároztuk, hogy tisztába tesszük a dolgokat, amiben egy F1-es hétvégéken szolgálatot teljesítő steward volt a segítségünkre.

részletek
Olvastad már?