Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 25. hétfő

Szabályok

Radikális szabályokat fogadott el az F1

A sorozat fennmaradása érdekében pénteken nélkülözhetetlen módosításokról szavaztak az F1-es csapatok. Meglepően nagy volt az egyetértés, így az új szabályok már 2021-től életbe léphetnek.

részletek

Több fejlesztési időt kaphatnak a gyengébb csapatok

Egy csokornyi, a Formula-1 jövőjét élhetőbbé tevő szabályváltozásról szavaznak a sport döntéshozói, köztük egy eddig nem tárgyalt újítási tervezettel, amely a gyengébb csapatoknak több lehetőséget adna az aerodinamikai fejlesztésekre.

részletek

Messzebb kell majd állni egymástól a dobogón

A kormány fertőtlenítése a bokszkiállás közben, technikai átvizsgálás videón keresztül, a kisebb sérüléseket pedig mindenki lássa el maga, hogy az orvossal se kelljen érintkezni. Kijött az első autósportos vírusvédelmi útmutató.

részletek

Az FIA egy csapásra lefegyverezte a Ferrarit

Az F1-et ellenőrző szervezet egy szabálymódosítással lehetővé tette azt, hogy a Ferrari tiltakozása ellenére a sorozatban jelentősen csökkenhessen a költségplafon mértéke.

részletek

Horner: Adjanak autót a nagycsapatok a kicsiknek

Christian Horner szerint a válságos idők kilátástalanságában az egyetlen biztos módja a kisebb költségvetésű csapatok fennmaradásának az, ha ideiglenesen megszűnnek konstruktőröknek lenni.

részletek

Dekára mérnék a fejlesztéseket 2021-ben

Fejlesztési zsetonrendszert vezetnének be a „fejlesztésmentes” holtszezonban a Formula-1-es istállók, legalábbis ez a felvetés kapott széleskörű támogatást a csapatvezetők legutóbbi tanácskozásán.

részletek

Különbözhet a csapatok költséglimitje

Főként erről esett szó az F1-es csapatfőnökök és a felső vezetés legújabb hétfői konferenciáján, amelyen viszont azt állítólag eldöntötték: nem halasztják még tovább a szabályváltoztatásokat.

részletek

Hány versenyt kell minimum rendezni a szabályok alapján?

Nemcsak felső, hanem alsó korlátja is van az egy idényben rendezhető futamok számának az F1-ben, ahogy annak is megvan a maga feltétele, hogy világbajnokságnak lehessen minősíteni a sorozatot.

részletek

2023-ig halaszthatják a 2021-es szabályokat

A csapatok egyetértenek abban, hogy a világjárvány miatti leállást csak úgy vészelheti át az F1, ha minden felesleges kiadást elhalaszt, így az új technikai szabályzat is később léphet érvénybe.

részletek

A Ferrari is beleegyezett a halasztásba

A 2021-es szabályok minden valószínűség szerint 2022-ben kerülnek bevezetésre az F1-ben, miután a Ferrari megváltoztatta korábbi álláspontját, és támogatja a halasztás ötletét.

részletek

Glock: Zárják ki a Ferrarit!

A 2008-as szezonzáró óta eleve nem a Ferrari-rajongók szíve csücske Timo Glock, most még kevésbé lett az. Az egykori F1-es pilóta kikelt az FIA ellen, szerinte diszkvalifikálni kellene a vörösöket.

részletek

Ecclestone: Tessék beperelni az FIA-t!

Bernie Ecclestone szerint is enyhén szólva homályos a tavalyi FIA-Ferrari megállapodás, ennek titokban tartása pedig felér egy beismerő vallomással. Sok pénzről van szó, a megoldás a per lehet.

részletek
Olvastad már?