Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 14. szombat

Szabályok

Marko: A Mercedes kutakodott, mi rákérdeztünk

Továbbra sem ültek el a hullámok a Ferrari erőforrásaival kapcsolatban, a fő riválisok változatlanul kételkednek azok szabályosságának. Az egyik vetélytárs vizsgálatokat végzett, a másik lépett is.

részletek

Ricciardo 2021-ről: Kettesével fogok előzni

Az F1 kiélezettebb küzdelmekkel kecsegtető 2021-es szabályrendszerére az ausztrál pilóta úgy reagált, hogy ha másoknak könnyebb lesz előzni, akkor ő kerülgetni fogja az ellenfeleit.

részletek

Törölhetik a bosszantó időmérős gumiszabályt

Még ha a fordított rajtrácsos kvalifikációs futamok nem is jönnének, egy másik módosítást is terveznek a Formula-1 vezetői 2020-tól az időmérő edzésekre, miután a gumiszabály az utóbbi években már visszájára fordult.

részletek

A Renault hosszú évek óta szabálytalan autóval versenyzett?

A francia gyári istálló főnöke rámutatott, hogy már a korábbi években is ezt a fékrendszert használták, mégsem kifogásolta senki. A Renault már huzamos ideje szabálytalan autóval versenyez?

részletek

Leclerc: Azért vádaskodnak az ellenfelek, hogy megingassák a Ferrarit

Egész évben jól látható, hogy az erőforrás tekintetében fölénybe kerültek az olaszok. Borítékolni lehetett, hogy ezért támadni is fogják a Ferrarit a riválisok, így is történik. Leclerc szerint minden oké.

részletek

Ralf Schumacher: Ha ez bebizonyosodik, a Renault egy csaló csapat

Az egykori F1-es pilóta megdöbbenve követi a francia gyári istálló fékekkel kapcsolatos botrányát. Szerinte ilyen nem történhet a pilóták tudta nélkül, tehát a csalásban ők is aktívan részt vettek.

részletek

Ezen a három pályán jöhet a fordított rajtrács 2020-ban

Hogy mennyire komolyan gondolja a Formula-1 a fordított rajtrácsos kvalifikációs futamokkal való kísérletezést, azt jelzi, hogy már a lehetséges helyszíneket is kiválasztották ehhez. Spa-Francorchamps is köztük.

részletek

Villeneuve: Jobb volt, amikor Senna és Prost mindenkit lekörözött?

Az 1997-es világbajnok borzalmas elképzelésnek tartja a fordított rajtrács ötletét, szerinte az már nem versenyzés lenne, hanem egy játék. Azt sem érti, miért sírja vissza mindenki Senna és Prost korát.

részletek

Wolffot megdöbbentette a Ferrari fejlődése

A Mercedes vezetője szerint furcsa, hogy egy hatéves szabályrendszerben egy csapat akkorát fejlődik, mint a Ferrari. A vörösök kreatív megoldást találhattak, amit a címvédők próbálnak lemásolni.

részletek

Hamilton aggódik az F1 jövőjéért

A brit erős kritikát fogalmazott meg a sorozat felé: úgy érzi, a 2021-re tervezett szabályváltoztatások félresiklottak, ezért kísérletezne a sorozat a minifutamokhoz hasonló szokatlan megoldásokkal.

részletek

Drasztikus, de elegáns autók 2021-től

Az F1 szabályalkotói szerint az eddig sem visszafogottra tervezett autók még agresszívabb kinézetet kaptak, ahogy egyre konkrétabbá válnak a 2021-re szánt aerodinamikai előírások.

részletek

Norris: Néhol puhák a versenybírák

Lando Norris egy újító ötlettel állt elő: szerinte a kisebb formulaautós sorozatokban keményebben kellene büntetni a versenyzőket, akik így az F1-be érve kellően éretté válnak, így ott lazább szabályokat alkalmazhatnak.

részletek
Olvastad már?