Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 17. hétfő

Szabályok

Brawn: Fejlődött a Renault, de még mindig nincs sehol

A Formula-1 sportigazgatója örömmel látta, hogy a Renault-erőforrás és a francia gyári istálló nagyot lépett előre az elmúlt hetekben, de a legjobbak sajnos még mindig nagyon távol járnak.

részletek

Így rövidülhetnek a versenyhétvégék 2021-ben

Egybegyúrt csütörtök és péntek, és új fejlesztések felrakásának tilalma? Kiszivárogtak az első tervek azzal kapcsolatban, hogyan alakulhat át a nagydíjak programja két év múlva, hogy még több kerülhessen belőlük a naptárba.

részletek

Russell: Az F1 legyen olyan, mint a MotoGP

Utópisztikus vágyát fogalmazta meg a Williams újonc pilótája, aki számára az F1-es mezőny idén igencsak ingerszegény a korábbi sorozataihoz képest. Az új szabályoktól vár érdemi javulást.

részletek

Ezért az apróságért zárták ki Gaslyt Bakuban

Túllépte a megengedett üzemanyag-áramlási szintet a francia Red Bull-Hondája, ezért diszkvalifikálták Bakuban az időmérőn. Most már azt is tudjuk, mi okozta az egészen apró vétséget.

részletek

McLaren-pilóták: Kevesebb előzést hozhat az új safety car-szabály

Kevésbé izgalmas újrarajtokra számít a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon Lando Norris és Carlos Sainz, melyért az idei szezonra módosított, biztonsági autós fázisokat érintő reguláját okolják.

részletek

Verstappen tudja, mi kellene az izgalmakhoz

A Red Bull fiatal csillagának kész elképzelései vannak arról, hogyan lehetne sokkal izgalmasabbá tenni a száguldó cirkusz viadalait. Az utóbbi időszakban ugyanis nem csak az 1000. futam volt unalmas.

részletek

Raikkönen: A V6-os motorok már olyanok, mint a V8-asok

Hangban ugyan meg sem közelítik a korábbi V8-as szívómotorokat, de Kimi Raikkönen szerint a hibrid V6-osok hatalmasat fejlődtek sebességben és vezethetőségben az elmúlt években.

részletek

Ferrari: Hosszú még a listánk...

Mattia Binotto szerint rengeteg dolgot kell még tisztázni a 2021-es szabályokkal kapcsolatban, de meglehetősen optimista, úgy véli, hogy úgyis megtalálják a megfelelő megoldást.

részletek

Johansson: A független csapatok csak bohócok

Az egykori Formula-1-es versenyző alaposan beolvasott az autósport jelenlegi vezetőségének. Szerinte a WEC és az F1 is nézhetetlenné vált, a gyártók diktálnak, a független istállók statiszták.

részletek

2021 az utolsó esély a zuhanás megállítására?

A korábbi McLaren-főnök szerint nagyon rossz irányba tart a Formula-1 azzal, hogy az elképesztő költségek miatt óriási a szakadék az élcsapatok mögött. A 2021-es szabályváltozás hozhat megoldást.

részletek

A Liberty Media nem akar bóvli F1-et

A fordított rajtrácsok és az egyéb „trükkök” ellen szólalt fel Ross Brawn, akinek a hiteles F1 a célja, bármilyen változást is vezessenek be. Azt szeretné, hogy a nézők elégedettek legyenek.

részletek

A nézők 51 százaléka támogatta a leggyorsabb körért járó pontot

A Formula-1 vezetői már pár nappal a 2019-es szezonnyitó előtt bedobtak egy megosztó témát a rajongók közé, amikor elfogadták a leggyorsabb körért járó pont szabályát. Egy négy évvel ezelőtti felmérés eredménye alapján döntöttek?

részletek
Olvastad már?