Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

Szabályok

„A csapatok tették pantomimmá a sportot”

Kemény kritikát fogalmazott meg Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, aki szerint az F1-es istállók is felelősek azért, hogy az utóbbi időben sok következetlen ítéletet láthattunk.

részletek

Megfordítják a fordított rajtrácsot a WTCR-ben

Mármint a futamok sorrendjét: 2022-ben immár a „rendes” rajtsorrend szerint induló verseny lesz az első, amely ráadásul hosszabb és több pontot érő is lesz, mint a második viadal.

részletek

Kevesebb elektronika és aszfaltozott bukótér: így reformálná meg Stoner a MotoGP-t

A fiatalon visszavonult kétszeres világbajnok ausztrál több ponton is változtatna a MotoGP jelenlegi szabályain, amellyel szerinte még izgalmasabbakká válhatnának a versenyek.

részletek

Verstappen: Teljesen logikátlan a motorcsere-büntetés

A Formula-1-ben évek óta erősen limitálták a szabályalkotók, hogy egy-egy versenyző hány motorelemet használhat fel egy szezon alatt büntetés nélkül. A regulákban azonban van furcsaság.

részletek

A pilóták nem értik, hogy úszhatta meg Verstappen a brazil esetet

A másik pilóta leszorításáért a modern kori Formula-1-ben döntő többségében büntetés jár jó ideje. Max Verstappen Interlagosban megúszta, amin több pilótatárs is csak a fejét vakarja.

részletek

Alonso: Nem tisztázni kell a szabályokat, hanem alkalmazni

Továbbra is úgy véli a kétszeres F1-es világbajnok, hogy következetlenek a felügyelők a szabályok betartatása terén: a futballból hozott példával illusztrálta a spanyol, hogyan kellene ennek működnie.

részletek

Todt: Át fogjuk nézni a szabályokat

Közleményt adott ki az F1-es Belga GP-n történtekkel kapcsolatban az FIA elnöke is, aki köszönetet mondott a döntéshozóknak, de hozzátette: októberben egyeztetni fognak az esetleges változtatásokról.

részletek

Szabályváltozást sürget a spái fiaskó után a McLaren-vezér

Zak Brown szerint sem helyes, hogy versenynek titulálták a safety car mögött megtett néhány kört, ezért a szabály felülvizsgálatát szorgalmazza – ami a hírek szerint meg is történhet.

részletek

A csapatok lázasan keresik a 2022-es szabályok kiskapuit

Emlékszünk még a 2009-es váratlan és teljes erőviszony-felborulásra? Jövőre ismét hasonlóan nagymértékű szabályváltozás következik és már van, aki el is ismeri, hogy a szürke zónák kiskapuit keresi.

részletek

Verstappen nem bánja, ha lassul az F1

A Red Bull holland pilótája élvezi az F1-es autók jelenlegi tempóját, de néhány másodpercet szívesen feláldoz a köridőkből, ha így izgalmasabb futamokat láthatunk.

részletek

Ki a legnehezebb F1-es pilóta?

A pilóták súlya egy nagyon fontos tényező, azt viszont nehéz pontosan meghatározni, hogy az egyes versenyzők mennyit nyomnak a mérlegen. Egy újabb látványos grafikán rangsoroltuk a 2021-es mezőnyt.

részletek

Alonso: A nagyokat segíti a gumiszabály

A kétszeres F1-es világbajnok szerint az élcsapatoknak kedvez az az előírás, hogy a legjobb tíznek azon a keveréken kell rajtolniuk, amellyel a Q2-ből továbbjutottak az időmérő edzésen.

részletek