Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 22. hétfő

Szabályok

Az F1 a szívóhatás visszahozásán dolgozik

Valós lehetőséggé vált, hogy újra engedélyezze a Formula-1 az autóversenyzés hőskorának egyik legnagyobb találmányát, a szívóhatású autók használatát. Az FIA szerint ez lehet a legjobb orvosság a sport jelenlegi fő bajára.

részletek

Többen beleálltak Todt újító ötleteibe

Jean Todt bizonyos szabályok megváltoztatásával tenné érdekesebbé az F1-et, ám Verstappen és Gasly a lefulladásgátlót, Leclerc pedig a telemetriát hiányolná. Hamilton könnyebbé tenné az autókat.

részletek

Brundle: Végre csatákat láttunk, nem bírói döntésekre vártunk

Az utóbbi időkben többek között azért kapta a legtöbb kritikát a Formula-1, mert túlszabályozottá vált, mindenért büntetést osztogatnak és nem lehet csatázni sem. Úgy fest, ez kezd megváltozni.

részletek

Az F1-es pilóták is támogatják a tankolás visszatérését

Nem csak Jean Todt harcol azért, hogy visszatérjen a tankolás a sportágba, hanem a Forma-1-es mezőny is - legalábbis a képviseletükben megszólaló Haas-pilóta, Romain Grosjean szerint.

részletek

Vettel visszasírja az F1-es sprintversenyeket

Akár Sebastian Vettel Formula-1-es maradása is múlthat azon, hogy milyen szabályokban tudnak megállapodni 2021-re a sport döntéshozói. A német örülne, ha újra azt az érzést kapná az autóktól, mint 2007-es debütálásakor.

részletek

Vettel: Az F1 szabályzata két A4-es oldal legyen

Sebastian Vettel úgy érzi, rengeteget árt a Formula-1-nek a túlszabályozás és a túl komplex technológia, ahol lassacskán már csak a pilóta lesz teljesen felesleges. Ezeken változtatna minél előbb.

részletek

McLaren: Az FIA és az F1 döntsön, ne a csapatok

Andreas Seidl szerint a csapatoknak be kéne fejezni most már a panaszkodást, a 2021-től esedékes szabályokat pedig nem nekik kellen meghatározni, hanem Ross Brawnéknak, mert ők értenek hozzá.

részletek

Ricciardo: Legyenek teljesen egyforma autók

A Mercedes évek óta legyőzhetetlen a Formula-1-ben, így egy középcsapat pilótájának reménye sem lehet a győzelemre. Daniel Ricciardo szerint az lenne fair, ha a versenyautók egyformák lennének.

részletek

Hamilton: Ne minket, a fejeseket szidják

Az ötszörös világbajnok szerint hiába tűnhet úgy, hogy a pilótákon múlnak a változatos F1-es futamok, nekik semmi beleszólásuk a szabályokba, ezért inkább a döntéshozókra kellene panaszodni.

részletek

Verstappen bírná, ha lazulnának a szabályok

A Red Bull F1-es pilótája nem rajong a büntetésekért, és a múltkori Vettel-Hamilton incidensre reagálva elárulta, ha rajta múlna, a kisebb koccanásokat simán elengedné. Szerinte vannak pilóták, akik visszaélnek a szigorú szabályok adta helyzetekkel.

részletek

Formula-E: Szabályt hoztak, hogy több legyen a spórolás

A Motorsport Világtanács múlt heti ülésén a Formula-E-vel kapcsolatban születtek a legszínesebb döntések: minden biztonsági autó után energiát vonnak el az autóktól, az időmérőn pedig akár a 19. helyezett is pontot kaphat.

részletek

Sainz: Minden a technikán múlik, nem a pilótán

A McLaren spanyol pilótája szerint az F1 nagy hibája, hogy önerőből a három nagycsapat versenyzőin kívül legjobb esetben is csak a 7. hely elérhető. De bízik a leendő új szabályokban.

részletek
Olvastad már?