DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

Szabályok

Ricciardo úgy érzi, a szabályok „hiányosságának” esett áldozatául

A rajt után megsérült hátsó szárnyának javítása miatt csak körhátrányban folytathatta az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjat – pedig a tempója „frusztrálóan gyors” volt.

részletek

Időmérős szabályok: Borzalmas ostobaság!

Verstappen és Norris kemény kritikával illette az új időmérős szabályozásokat: a bokszutcai várakozás betiltása „borzalmas”, a minimumidő „ostobaság” szerintük.

részletek

„Mindennek emelkedett az ára” – az FIA az egymilliós bírságról

Mohammed ben Sulayem elnök szerint az új felsőhatára a bírságoknak nem a pénzről szól, hanem arról, hogy mindenki tartsa be a szabályokat az F1-ben.

részletek

Könnyebb és kisebb autók: az F1 céljai 2026-ra

20 kilogrammal könnyebb, 10 centiméterrel keskenyebb és 20 centiméterrel rövidebb gépek: ezt célozhatja be az F1 és az FIA az új szabályokkal.

részletek

Alonso: Valahol elbuktak az új F1-es szabályok

Valóban közelebbről tudják követni egymást az autók, ezt elismerte a spanyol, de rámutatott: aligha volt tervben a Red Bull győzelmi sorozata…

részletek

Ahol bejöttek az új F1-es szabályok és ahol nem

Beváltak-e az előzések könnyítését célul kitűző 2022-es F1-es szabályok? A McLaren csapatfőnöke szerint nagyrészt igen, de van egy komoly hátulütő is.

részletek

Halasztják a gumimelegítők tiltását az F1-ben

Az F1 Bizottság pénteki ülésén arról döntöttek, hogy jövőre még folytatják a tesztelést és csak 2025-től vezetik ki slick gumiknál a paplanokat.

részletek

Kiegyenlíthetik az F1-es motorok teljesítményét?

Sajtóhírek szerint felmerült, hogy valamilyen módon belenyúlhatnak az erőforrások teljesítményébe – mindezt az Alpine lemaradása indokolná.

részletek

Megkavart edzések a Ringen – pénteki F1-es hírek

Leclerc-elsőség a Magyar Nagydíj első napján, Hamilton és Verstappen is az új szabályt kritizálta, Horner szerint már lezárták az idei szezont: egy helyen a napi hírek.

részletek

Leclerc ellenzi a kísérleti F1-es időmérőt

A ferraris szerint nem illik a sporthoz az az extra bizonytalansági tényező, amit a Magyar Nagydíjon debütáló újítás hoz be a kvalifikációba.

részletek

„Tipikus Toto” – Horner visszaszólt Wolffnak

Úgy fest, most a 2026-os F1-es szabályok kapcsán kezd kialakulni frontvonal a Red Bull és a Mercedes csapatfőnökei között.

részletek

„Borzalmas” – Verstappen beleállt a 2026-os F1-es szabályokba

Visszaváltás az egyenesekben, még nehezebb előzés, ismét az egekbe szökő autótömeg: komoly aggodalmai vannak az új szabályok kapcsán a címvédőnek.

részletek