Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 23. hétfő

Szabályok

Leszavazta a tankolás visszahozását az F1

Sajtóértesülések szerint szűkült a lehetséges szabályváltozások spektruma a Stratégiai Csoport legutóbbi ülését követően, ahol a futamközi tankolás és a két kötelező kerékcsere ötletét is elvetették.

részletek

Vettelt nem a vagány autók tartják az F1-ben

A német pilóta ferraris szerződése 2020 végéig érvényes, az ezt követő időszakról csak azután dönt, hogy kikristályosodik az F1 új szabályrendszere. Néhány kép egy dögös autóról nem változtat semmin.

részletek

Alonso: 2021-ben visszatérhetek

A szabályváltozásokat követően esély kínálkozhat arra, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót ismét az F1 mezőnyében köszönthessük. Hasonlóan tehet, mint korábban Schumacher.

részletek

Fekete-fehér lesz az F1 sárga lapja

A labdarúgáshoz hasonlóan figyelmeztetéseket osztana ki az F1-es futamokon az FIA, mielőtt büntetésekhez folyamodik. Ehhez egy már régóta létező, de alig használt zászlót venne elő a szervezet.

részletek

Raikkönen támogatja az új büntetési rendszert

Az elmúlt hétvégén, hosszú idő után ismét előkerült a fekete-fehér csíkos zászló a Formula-1-ben. A száguldó cirkusz legrutinosabb pilótája támogatja a lépést, hogy ne rögtön büntetgessenek.

részletek

Verstappen elmondta, mitől léptek ennyit előre

Bár egy dobogós helyezéssel kezdte a szezont, a Red Bull-Honda nem tartozott a közvetlen élmezőnybe. Ausztriában azonban olyan fejlesztést kapott az autó, hogy azóta láthatóan szárnyal.

részletek

Raikkönen: A Red Bull sz*r rajtjai miatt tűntünk szabálytalannak

Érdekes feltételezett szabályszegés miatt büntették meg Németországban a két Alfa Romeót, ezért kettős pontszerzést buktak el. Kimi Raikkönen szerint azonban nem ők rajtolnak jól, hanem mások rosszul.

részletek

Így mennek a pilóták agyára a Pirelli gumijai

„Mennyi időd van?” – kérdezte egy gonosz vigyorral az arcán Romain Grosjean, majd belement az F1-es pilótákat bosszantó gumihelyzet olyan részletes kifejtésében, ami egyszer s mindenkorra érthetővé teszi a problémát a nyilvánosság számára.

részletek

Az F1 a Pirelli érkezésekor léphetett tévútra

Az elmúlt hónapok nyilatkozataiból úgy tűnik, a Formula-1 vezetői felismerték, milyen szabályváltozásokkal lehetne izgalmasabbá tenni a versenyeket. Pat Symonds szerint elképzelhető, hogy elvesztegették az elmúlt 9 évet…

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek

Az F1 a szívóhatás visszahozásán dolgozik

Valós lehetőséggé vált, hogy újra engedélyezze a Formula-1 az autóversenyzés hőskorának egyik legnagyobb találmányát, a szívóhatású autók használatát. Az FIA szerint ez lehet a legjobb orvosság a sport jelenlegi fő bajára.

részletek

Többen beleálltak Todt újító ötleteibe

Jean Todt bizonyos szabályok megváltoztatásával tenné érdekesebbé az F1-et, ám Verstappen és Gasly a lefulladásgátlót, Leclerc pedig a telemetriát hiányolná. Hamilton könnyebbé tenné az autókat.

részletek
Olvastad már?