DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Ha meg tudnák írni a szabályokat, nem kellene költségvetési sapka

Bernie Ecclestone szerint nem volna szükség olyan gyökeres változásokra a Formula-1-ben, mint amilyeneket a Liberty Media tervez 2021-től. Feleslegesnek tartja a költségvetési sapkát is.

A 88 esztendős Bernie Ecclestone-tól 2017-ben vette át teljes körűen a Formula-1- irányítását a Liberty Media, aki szerint őrült ötleteket talál ki az új amerikai tulajdonos, és nem volna szükség olyan volumenű változásokra, mint amilyeneket ők vettek tervbe.

„Az elmúlt néhány verseny pontosan olyan volt, mint amilyennek az F1-nek lennie kell! Ha ez továbbra is így marad, nem látom okát, miért ne lehetne olyan népszerű, mint annak idején” – mondta Ecclestone az Auto Bildnek.

Ecclestone az idei Azerbajdzsáni Nagydíjon


„Egyáltalán nincs szükség komoly változásokra. Ha mégis ezt szeretnék, akkor nyúljanak vissza az egyszerű szívómotorokhoz, de ehhez nincs úgy sem bátorságuk” – szólt oda a 88 éves üzletember a Liberty Mediának. „Szükségtelen a költségvetési sapka. Amennyiben a technikai szabályok jól meg vannak írva, akkor erre nincs semmi szükség.”

„A Formula-1 DNS-ébe van kódolva a technológiai kihívás, és ha ezt eltüntetik belőle, akkor az F1 többé már nem is lesz F1. Ezzel ezt vennék ki a sportból, de az én véleményem az, hogy ha valaki nem engedheti meg magának a Formula-1-et, az maradjon otthon!”

Egy dolog azért mégiscsak elnyerte az F1 korábbi nagyfőnökének tetszését, ez pedig a stewardok lazább hozzáállása a versenyszituációkhoz: „Engedjék a pilótákat versenyezni! Ha megálljt parancsolnak neki, akkor többé már nem is versenyzők, csak sofőrök. Úgy látom, mostanság kicsit takarékra tették magukat a versenyfelügyelők, de még ennél is jobban le kellene nyugodniuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: