DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brawn: 145 millió lesz a költségsapka

Konkrét számot közölt az F1 egyik vezére: szerinte most már csak a következő évekkel kapcsolatban zajlik a vita, de az eldőlt, hogy az első évben az eredetinél mennyivel kisebb sapkával indulnak.

Az utóbbi hetekben főleg a költségsapka nagysága okozta a legnagyobb fejfájást az F1-es csapatoknál - a hamarosan (de hogy mikor...) érkező szabálycsomaggal kapcsolatban sokan százmillió dollárra csökkentenék ezt az értéket, egyes nagycsapatok pedig ezt persze nem így szeretnék megoldani. Főleg a Ferrari kardoskodott a csökkentés ellen - most volt egy újabb megbeszélés és Ross Brawn szerint jól állnak a dolgok.

"Ma az FIA és a Formula-1 beszélt egymással, a részletek pedig a következő napokban el fognak jutni a csapatokhoz. Sok megbeszélésen vagyunk túl és szerintem most már a végső stádiumban vagyunk, hamarosan minden világos lesz" - mondta Brawn hétfőn a Sky Sportsnak. Azt nem tagadta, hogy voltak nézeteltérések korábban, de hangsúlyozta, hogy jelenleg a Formula-1 gazdasági fenntarthatósága élvez prioritást.

brawn20



"Szerintem ez az, ami ugyanannyira számít a nagycsapatoknak, mint a kisebbeknek" - mondta Brawn. Hozzátette: most már mindenki számára egyértelmű, hogy a költségeket csökkenteni kell, ezt pedig a költségsapkával tudják megtenni.

"175 millióról indultunk, hosszú csata volt, hogy eljussunk idáig és most 145 millióval fogunk kezdeni. A tárgyalás igazából arról zajlik, hogy ezt mennyivel csökkentjük majd a következő években" - jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: