DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone-nak tuti megoldása van az F1 problémáira

Mióta világ a világ tudjuk, hogy Bernie Ecclestone-nak mindenre van egy nagyon jó megoldása, és nincs ez másként a költségsapkával sem. Harmincmillió ide, egy motor oda, és meg is oldódott minden…

Az ESPN-nel készített hosszabb interjújában Bernie Ecclestone, a Formula-1 egykori mindenható atyja elárulta, ő miként változtatna a mai, néhanapján unalomba fulladó Formula-1-en. Lewis Hamiltonnal ért egyet a tekintetben, hogy a csapatoknak nem lenne beleszólása a dolgokba, ha még mindig ő lenne a főnök.

„Legelőszöris nem hallgatnék a csapatokra. Van egy bizottságunk, ami nem ér semmit, mikor a döntéseket kellene meghozni.” Ezután arra a problémára tért ki Mr. E., hogy a privát csapatoknak semmi esélyük a gyáriakkal szemben, melyre szerinte egyszerű lenne a megoldás.



„Én azt mondanám, hogy két világbajnokságunk lesz. Egy a konstruktőrök számára, mint amilyen a Ferrari és a Mercedes, egy pedig a csapatok számára, amiben a többiek vennének részt. Az egyéni bajnoksághoz természetesen nem nyúlnék.”

„A csapatok bajnokságában építenék egy autót. Ha a Renault, vagy a Honda már nem szeretne gyártóként részt venni az F1-ben, egyiküknek ajánlanék egy jó üzletet, amivel mindenki jól járhatna. Hasonló motorokat kellene gyártaniuk, mint a mostaniak, azzal a különbséggel, hogy egyetlen erőforrással kellene teljesíteni az egész szezont. Lehetne egy második motorjuk is, de azt csak akkor használhatnák fel, ha az eredeti teljesen tönkremenne.”

„Szóval, ha valaki csapatot szeretne a Formula-1-ben, megmondanám neki, hogy ezek a lehetőségek. Adok neked egy komplett autót, egy alap motort, meg 30 millió dollárt évente. Ezzel el is felejthetnék ezt a költségsapkás badarságot. Mindenki kapna 30 milliót, hogy beindítsa a csapatát és szponzorokat fogjon, ilyen egyszerű lenne az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: