Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 28. szerda

Bottas

Ezért nem kapta meg a lágy gumikat Bottas

Hiába kérte a rádión arra a csapatát, hogy ellentétes keveréket rakjanak az autójára a kiállásakor, mint csapattársának, ez nem történt meg: a finn pilóta és Toto Wolff is elmagyarázta, miért.

részletek

Hamilton és a görcs: Az egyenesben sem bírtam nyomni a gázt

Bár Lewis Hamiltonnak fizikális problémái voltak a Portugál Nagydíj végehez közeledve, ez sem akadályozta meg a rekorddöntésben. Valtteri Bottas, aki eleinte még vezetett, értetlenül áll tempóvesztése előtt.

részletek

Kalandos kezdés után döntött rekordot Hamilton

Bár a start utáni szemerkélő esőben több helyet is veszített, végül Bottast levadászva szerezte meg 92. nagydíjsikerét a brit az F1-es Portugál Nagydíjon, így immár egyedül vezeti az örökranglistát.

részletek

Bottas: Én döntöttem az egy gyorskör mellett

Idei kilencedik pole-pozícióját szerezte Lewis Hamilton, aki talán annak köszönheti ezt, hogy neki volt ideje két körre, míg Bottasnak csak egy lövése volt a Q3 végén. Mindössze egy tized döntött.

részletek

Az időmérő előtt is Bottas uralja Portugáliát

Háromból három edzéselsőséggel Valtteri Bottas készült fel a legeredményesebben a mai időmérő edzésre. Az utolsó percekben ma is lengett a piros zászló, miután Vettel ráhajtott egy csatornafedélre.

részletek

Bottas duplázott a megszakítások közepette

Tűz, ütközés és megpördülések jellemezték a Portugál Nagydíj második szabadedzését, ami ismét a Mercedes finnjének sikerét hozta. Közel 30 perc ment el két piros zászlós fázissal.

részletek

Első nekifutásra Bottas a leggyorsabb Portimaóban

A Portugál Nagydíj első, barátkozó szabadedzésén meggyűlt a versenyzők baja a tapadással. A hullámvasútszerű pályán a két Mercedes végzett az első két helyen, Verstappen nyolc tizeddel üldözte őket.

részletek

Finn politikus ment neki a „képmutató” Bottasnak: „Örülök, hogy Raikkönen nem csinálja”

Erkölcsi képmutatással vádolja Valtteri Bottast egy finn képviselő, aki nem nézi jó szemmel honfitársa térdelését. Megkockáztatta: a Mercedes elvárása, hogy a versenyző Hamiltonhoz hasonlóan térdve ereszkedve demonstráljon.

részletek

Bottasék remélik, hogy megússzák a büntetést

A Mercedesnél bíznak benne, hogy annak köszönhetően, hogy időben kihívták a bokszba a finnt és meghibásodott autóját, elkerülhetik a hátrasorolásokat a jövőbeli futamok rajtrácsán.

részletek

Bottas: Hiszem, hogy jobb lehetek Hamiltonnál

Bár a világbajnoki cím sorsa egyre inkább lefutottnak tűnik, Valtteri Bottas nem adja fel, és szentül hiszi, hogy a jobb napjain még Hamiltonnál is gyorsabban képes menni.

részletek

Bottas: Csodára lenne szükségem

Valtteri Bottas számára ígéretesen alakult a hétvége, azonban előbb egy vezetői hiba, majd motorproblémák parancsoltak megálljt a felzárkózni próbáló finnek. Tudja, innentől csak a csoda segíthet.

részletek

Bottas úgy érzi, visszavette volna a vezetést Hamiltontól

Motorhiba miatti kieséssel ért véget Valtteri Bottas pole-pozícióból induló Eifel Nagydíja. Önhibájából vesztette el az első helyet, de úgy gondolja, stratégiájával újra csapattársa elé kerülhetett volna.

részletek
Olvastad már?