Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 7. szerda

Bottas

Perez motivált, Bottas új hajat villantott, változhatnak a büntetések – szombati hírek

Új büntetési rendszert vezethetnek be az F1-ben, Perez világbajnok lenne, az Aston Martin pedig letett a saját motor ötletéről. Ezek voltak december 3. legfontosabb hírei.

részletek

Brawn elvonul, Ocon beszólt – ez történt hétfőn

Vettel akár Marko helyére is kerülhet, Webbert aggasztja a Haas döntése, változatnak a dzsiddai pályán: egy csokorba gyűjtöttük a hétfői nap legfontosabb F1-es híreit.

részletek

Bottas: Nagy lépések kellenek a dobogóhoz

Bár elégedett az Alfa Romeo teljesítményével, természetesen szeretne a dobogókért küzdeni Valtteri Bottas. A finn pilóta szerint az elsődleges céloktól már nincsenek messze, a pódiumtól azonban igen.

részletek

Az Aston akadályozására szánta futamát az Alfa Romeo

A saját legjobb eredményre törekvés helyett úgy ütemezték a stratégiát, hogy pontoktól fosszák meg az Aston Martin párosát – árulta el az extrémen eltolt egy kiállást teljesítő Bottas és a McLarent, valamint Alpine-t segítő Zhou.

részletek

Kínosnak érzi Gasly, hogy az eltiltás határán áll: változtatást sürget

A tíz büntetőpontot begyűjtő francia nem érzi úgy, hogy veszélyesen vezetne, ezért változtatásokat sürget az FIA-nál az F1-es szabályokat illetően – ebben pedig több társa is egyetértett.

részletek

Bottas szeretne az Audi-projekt részese lenni

Az Alfa Romeo versenyzője szerint a jövőbeli sikerek érdekében a német gyártónak minél hamarabb el kell kezdenie támogatnia a svájci istállót, a projekt pedig számára is érdekes lehetőséget jelent.

részletek

Bottas versenyét is a kemény gumi tette tönkre

Sokáig nagyon jól állt a rutinos finn Mexikóban, de a kemény abroncs rossz választásnak bizonyult az Alfánál is. Egy pontocskát azért összekapart Bottas, de ebben a versenyben több volt.

részletek

Bottas elégedett volt a tempóval

Nagyszerű napot zárt szombaton Valtteri Bottas, aki a hatodik helyről várhatja a folytatást Mexikóban. A finn pilóta természetesen elégedetten nyilatkozott az időmérőt követően.

részletek

„Sok lesz a baleset” – Verstappenék aggódnak a gumimelegítők betiltása miatt

A kétszeres F1-es világbajnok és néhány társa egyetértett abban, hogy biztonsági kockázatot jelent, ha nem előmelegített abroncsokat kapnak – Bottas szerint viszont működhet a dolog.

részletek

Ganassi szívesen látná az IndyCarban Bottast

Nem zárta ki egy héttel ezelőtt az USA Nagydíj előtt Valtteri Bottas, hogy egyszer kipróbálja az IndyCart is, Chip Ganassi pedig nem várt sokáig, azonnal jelezte igényét a finn versenyzőre.

részletek

Bottas magát hibáztatja a kiesésért

Egy megpördülés után a sóderágyban ragadt, így elég korán véget ért Valtteri Bottas számára az USA Nagydíj. Ugyan a csapat részéről megvédték őt, a finn pilóta magára vállalat a felelősséget.

részletek

Perez a költséglimitről: Minden kiderül majd a megfelelő helyzetben

Az USA Nagydíj előtti sajtótájékoztatón központi téma volt a Red Bull istálló által átlépett költséglimit kérdése. A mexikói mellett megszólalt a szabályszegés kapcsán Sainz, Bottas és Hamilton is.

részletek