Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 18. hétfő

Biztonság

A biztonságos vezetésre figyelmeztet Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien nem mindennapi videóval hívja fel a figyelmet a közutakon a balesetmentes közlekedésre (Action for Road Safety), és biztat arra, hogy mindenki tesztpályán, ellenőrzött és biztonságos körülmények között tapasztalja meg saját, valamint autója teljesítményének határait.

részletek

Retro - Jules Bianchi öröksége

21 év után először veszítette életét F1-es pilóta baleset következtében - cikkünkben összeszedtük, milyen örökséget hagyott maga után a francia versenyző a halálát követő egy év során.

részletek

Öt lépéssel garantálja a versenyek biztonságát az F1

Júliusban közel három hónap csúszással elindul a Formula-1 szezonja, de szigorú fegyelem mellett, járványügyi intézkedésekkel. A széria hivatalos oldalán öt fő pontot nevezett meg, melyek garantálják a résztvevők biztonságát.

részletek

Korábban is töröltek már futamokat az F1-ben

A 2020-as, egyelőre meg sem kezdett szezon eddig a lefújt futamokról szól. A korábbi évtizedekben is történtek már versenytörlések, de egészen más okokból. Járvány miatt még sosem volt erre szükség.

részletek

Sajtó: Jó eséllyel ugrik a Vietnámi Nagydíj is

Sorra dőlnek be a sportesemények a világban az egyelőre megállíthatatlan koronavírus-terjedés miatt, nem kivétel ez alól az autó- és motorsport sem. Úgy tűnik, Vietnám lesz az újabb áldozat.

részletek

Fontos tippek a gyerekek biztonságáért

Bőséges térkínálatuk és különösen praktikus megoldásaik révén a Skoda járművek rendkívül népszerűek a gyermekes családok körében. A mindenkor biztonságos autózás érdekében fontos, hogy a gyerekeket alkalmas és jóváhagyott gyermekülésben szállítsuk, optimális védelmet biztosítva számukra. A gyerekeknek a legbiztonságosabb hely a hátsó ülés, de az első utasüléshez is állnak rendelkezésre megoldások. A Skoda Eredeti Tartozékok kínálatában minden korosztály számára található megfelelő gyerekülés.

részletek

A biztonság szabványa: a pályafelszerelést is homologizálja az FIA

A legtöbben nem is gondolnák, milyen részletekre kiterjed a Nemzetközi Automobil Szövetség felügyelete a világ versenypályáin. A biztonságot szem előtt tartva egy négy évvel ezelőtti baleset hatására szabványt dolgoztak ki az energiaelnyelő falak és védőhálók tesztelésére. Precíz követelményrendszer vonatkozik a pályán használt festékekre, a jövőben pedig a fénypaneleket és pályavilágítást is szabványosítják.

részletek

Karanténban tartják Ma Csinghuát és csapatát

A leginkább Kínában tomboló koronavírus az autósport résztvevőit sem kíméli. A Formula-E-ben versenyző Ma Csinghua önként vállalt 14 napos karantént az FE következő fordulója előtt.

részletek

Szétveri a biztonságot a fékbetétek limitálása?

A Formula-1-ben az utóbbi években rengeteget tettek a biztonságért. Éppen ezért eléggé érthetetlen egy 2021-ben életbe lépő szabály, ami a biztonság rovására mehet. Jó ötlet ez a mai F1-ben?

részletek

Alesi: Büntessék, aki a bukótérben száguldozik

Az aszfaltozott bukótér az utóbbi hetekben két súlyos F2-es balesetnél is döntő szerepet játszott. Anthoine Hubert az életével fizetett érte, de Szocsiban is hatalmas csattanás lett a végeredmény.

részletek

A Honda a monzai motorprobléma megismétlődéstől tart

Olaszországban remekül teljesített a Honda legújabb fejlesztésű erőforrása, ugyanakkor Max Verstappennél időnként kihagyott. A japánok nem tudják garantálni, hogy nem ismétlődik meg a gond.

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek
Olvastad már?