DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2013

Ezekkel a rekordokkal távozik Vettel az F1-ből

A négyszeres világbajnok számos csúcsát megdöntötték már – elsősorban Max Verstappen volt szorgos ilyen téren –, de több tekintetben visszavonulása után is ő marad a rekorder.

részletek

Wolffot 2013-ra emlékezteti az idei évkezdés

A Mercedes csapatfőnöke elfogadhatatlannak nevezte a jelenlegi teljesítményüket, amelyről neki az utolsó olyan szezon jutott eszébe, amikor nem nyerték meg a világbajnokságot az F1-ben.

részletek

Vettel ebben még mindig legyőzi Hamiltont

Bármennyire is dominálta a hibridéra legnagyobb részét Lewis Hamilton, annyira mégsem sikerült letarolnia a mezőnyt egyik évadban sem, amennyire Vettelnek kétszer is még a Red Bull-lal.

részletek

Hogyan állt a Red Bull a bajnoki éveiben a szezon harmadánál?

A turbó hibrid éra 2014-es indulása óta először fordul elő, hogy a Mercedes dominanciája megtörni látszódik. A Red Bull ugyanis jelen pillanatban mindkét bajnokságot vezeti és Max Verstappen Stájer Nagydíjon aratott győzelmével már zsinórban a negyedik versenyen nem találtak legyőzőre.

részletek

Ezért haragszik máig volt főnökére Raikkönen

A népszerű finn a fekete-arany csapattal tért vissza a Formula-1-be. Eredményes két szezont futott az istállóval, mégis vérig sértődve, idő előtt hagyta ott őket. A Lotus akkori vezetője beszélt arról, mi történt a háttérben és mi igaz a kifizetetlen 5 millió eurós tartozás legendájából.

részletek

Hülkenberg: 2013-ban majdnem egy élcsapathoz igazoltam

Nico Hülkenberg nevéhez egy olyan rekord fűződik, amit senki sem tartana szívesen. Övé a legtöbb futam anélkül, hogy egyszer is dobogóra állhatott volna. Pedig 2013-ban majdnem elvitte egy nagycsapat.

részletek

Hülkenberg: Komoly hiba volt a Sauberhez mennem

Nico Hülkenberg úgy gondolja, pályafutását 2012 végén szúrta el, amikor elfogadta a Sauber ajánlatát. A svájciak azonban közel sem voltak olyan jók a következő évben, mint előtte.

részletek

Schumachernek óriási része van a Mercedes sikereiben

Zsinórban hat világbajnoki cím és hatalmas dominancia. Mindezt leginkább Lewis Hamiltonhoz kötik, pedig a Mercedes csapatfőnöke rávilágít, hogy Michael Schumachernek nagy szerepe van ebben.

részletek

A kommentátori szerepkörből is bármikor visszatérne a Formula-1-be

2017 óta nem ült F1-es autóban, de ha lehetőség adódna, rögtön kihasználná az egykori brit versenyző. Annak ellenére döntene így, hogy 2017-es beugrása finoman szólva sem sikerült jól.

részletek

A Mercedesnél csak egyvalaki mert nagyot álmodni annak idején

A Mercedes hibrid érában mutatott dominanciája idén sem ért véget, s a tekintélyt parancsoló egymást követő hat konstruktőri és egyéni világbajnoki cím egy időben elképzelhetetlennek tűnt.

részletek

Hamilton és Marquez, a két domináló bajnok összehasonlítása

Több tekintetben is azonos utat jár be a Formula-1 és a MotoGP jelenlegi két kiemelkedő bajnoka. Az évtized derekától szinte verhetetlen a két ász, de hogyan állnak egymáshoz képest?

részletek

Schumacher esélyei korlátozottak a javulásra

Hétpecsétes titokként őrzik Michael Schumacher pontos állapotát 2013-as, súlyos síbalesete óta. Franciaországi őssejtkezelése hallatán felcsillanhat a remény, de sajnos a lehetőségek korlátozottak.

részletek