DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Retro

Már első napján vitázott a Mercedesnél Wolff

A perfekcionista osztrák nem bírta megállni, hogy ne tegye szóvá, nem F1-es csapathoz méltó a rendetlen recepció. Azt a választ kapta, nem ettől lesz gyorsabb az autó.

Toto Wolff 2013 januárjában csatlakozott a Mercedes csapatához: ügyvezető igazgató lett a Ross Brawn vezette gárdánál, amelynek 30 százalékos tulajdonrészét is megvásárolta. Wolff ismerte már a Formula-1 jelentette szintet és elvárásokat, mivel korábban a Williamsnél volt részvényes. Nem tetszett neki az a benyomás, amelyet új csapatának központja tett rá.

„Amikor első alkalommal beléptem ide, a Ross Brawnnal való találkozóra vártam. Őt csodálom, mint mérnököt. De várakozás közben nem éreztem azt, hogy egy Formula-1-es csapat recepcióján járok. A Daily Mail egy régi száma hevert az asztalon egy üres kávéscsészével, amibe beleszáradt a kávé” – idézte fel a történetet a Sky Sportsnak Wolff.



Az osztrák született vezetőként nem bírta megállni, hogy ne tegye szóvá, mit gondol az apró, de szemében hanyagságot tükröző részletről.

„Amikor bementem a megbeszélésre, el is mondtam, nem az az érzésem, hogy egy Formula-1-es csapatnál járok. Azt a választ kaptam, hogy nem a Daily Mail és a kávéspohár miatt lesz az autó gyorsabb, hanem a mérnöki munka miatt. Nem értettem ezzel egyet, hiszen ez azt jelzi, mennyire ügyelünk a részletekre, perfekcionisták vagyunk-e, akik a kiválóságot keresik. Ez először is a tisztasággal és makulátlan környezettel kezdődik, különösen a Formula-1-ben” – vallotta be Wolff, hogy hajlandó volt vitába szállni Brawnékkal az asztalon maradt csésze miatt.

Mint említettük, Wolff 2013-ban vette át az irányítást – akkor még Brawnnal megosztva a vezetői szerepet –, a következő évben pedig elkezdődött a Mercedes sikersorozata: innentől fogva sem a recepcióra, sem a mérnöki munkára nem lehetett panasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: