DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Wolffot 2013-ra emlékezteti az idei évkezdés

A Mercedes csapatfőnöke elfogadhatatlannak nevezte a jelenlegi teljesítményüket, amelyről neki az utolsó olyan szezon jutott eszébe, amikor nem nyerték meg a világbajnokságot az F1-ben.

Nem a tőlük megszokott formában kezdték a 2022-es Formula-1-es szezont a Mercedesnél: egyelőre csak a harmadik erőnek tűnnek, jelentősen elmaradva a Red Bulltól és a Ferraritól. Éppen ezért a csapatfőnököt, Toto Wolffot ez arra az évre emlékezteti, amikor legutóbb ez volt a helyzet: 2013-ra, azaz a hibrid éra előtti utolsó idényre.

mercedes-dzsidda-dppi-2022_1



„Imádom a versenyt, és mindig is imádtam a versengést” – idézi Wolffot a RaceFans.net szakoldal. „Volt egy nagyon erős szériánk nyolc éven keresztül, amikor mi vezettük a mezőnyt: nem mindig volt ez a helyzet, de rendre sikerült az élre kerülnünk. A mostani helyzet viszont kicsit 2013-ra emlékeztet, amikor egyszerűen nem voltunk egy szinten tempóban a Red Bullokkal és talán a Ferrarikkal sem, de tovább küzdöttünk. Most így érzem magam.”

A csapatvezető hangsúlyozta, hogy sem törődnek bele a helyzetükbe: „Egyértelműen elfogadhatatlan, ahol jelenleg állunk teljesítmény terén. A harmadik helyen állunk a rangsorban, sőt olykor még ott sem. Egyszerűen nem opció, hogy ott maradjunk, ahol most vagyunk.”

A Mercedes új igazolása, George Russell egyébként a szaúdi hétvége után úgy fogalmazott: nagyságrendileg egy másodperc a lemaradásuk körönként az éllovasokhoz képest, viszont a fiatal brit azt is elmondta, hogy amennyiben orvosolni tudnák a pattogás jelenségét – amely miatt megemelt hasmagassággal kénytelenek menni –, akkor a problémáik jelentős megoldódna.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: