DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

Hülkenberg: 2013-ban majdnem egy élcsapathoz igazoltam

Nico Hülkenberg nevéhez egy olyan rekord fűződik, amit senki sem tartana szívesen. Övé a legtöbb futam anélkül, hogy egyszer is dobogóra állhatott volna. Pedig 2013-ban majdnem elvitte egy nagycsapat.

Bár Nico Hülkenbergnek több alkalommal is kínált esélyt az élet arra, hogy végre valahára dobogós pozícióban fejezzen be egy futamot, a német versenyző végül egyszer sem tudott élni ezzel, igaz, volt olyan is, hogy a technika hagyta őt cserben.

A legemlékezetesebb talán a mindenki fejében élénken élő 2012-es Brazil Nagydíj, melyen többször is vezetett, ám végül a sorozatos hibái miatt csak az ötödik pozícióban intették le. A futamot végül Jenson Button nyerte, ami a McLaren utolsó győzelmének bizonyult egészen a mai napig.

A Formula-1-től mára már visszavonult Hülkenberg most elárulta a német T-Online nevű lapnak, hogy az ominózus 2012-es eset után egy évvel nagyon is közel volt ahhoz, hogy egy élcsapathoz kerüljön, ami után aligha állna a neve mellett a korábban említett kellemetlen rekord.



„2013-ban közel álltam ahhoz, hogy áttörjek és aláírjak egy topcsapathoz, de végül sajnos nem lett belőle semmi. Vannak különleges pillanatok mindenki karrierjében, amikor valami különlegeset alkothat, és ha sikerül, akkor máris jelentkezik egy élcsapat. Általában erre kettő-négy éve van valakinek.”

Abban az átigazolási időszakban egyébként történtek jelentős változások, hiszen Mark Webber visszavonulása teret adott Daniel Ricciardónak a Red Bullnál, Perez helyett Kevin Magnussen kapta meg a McLaren ülését, Kimi Raikkönen pedig visszatért a Ferrarihoz, Felipe Massa helyére.

„Azonban ha ez idő alatt nem sikerült áttörést elérnünk, akkor a fiatalokra fog szegeződni a csapatok figyelme” – folytatta Hülkenberg. „Jó időben kell a jó helyen lennünk, hogy esélyünk legyen letenni valamit az asztalra, egyszerűen mindennek klappolnia kell. Persze így is sikerült teljesítenem, hiszen enélkül nem élhettem volna túl tíz szezont a Formula-1-ben. Nem osztogatnak üléseket a csapatok csak úgy poénból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: