Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

Retro

Videó: Egy kör az 1948-as Silverstone-ban

Mindössze egyszer, még 1948-ban használták az alábbi videón látható vonalvezetést, amelyen még a repülőgépek leszállópályáin is átszáguldottak, majd később átalakították a pályát, és soha többé nem használták a repülőgépek kifutóit.

részletek

Retro – A halhatatlan El Maestro

Juan Manuel Fangio személye kapcsán már sokan sokfélét gondoltak. Talán a legkézenfekvőbb jelző: ÖRÖK PÉLDAKÉP. Ő száguldott el legmesszebbre az F1 hőskorában, s a későbbi időkben történhetett bármi, sokáig ő maradt az igazi mérce.

részletek

F1-Archív: Hamilton nem bírja a felhajtást

Csak 2014-től lesz „zöldebb” a Formula-1, beszáll a Pirelli, távozik a Michelin, létrejön a BMW-Sauber házasság. Június 22-i hírcsokrunk a száguldó cirkusz világából.

részletek

F1-Archív: Raikkönen nem adja fel

Sok hír jelent meg a finn közönségkedvencről június 21-én: volt szó a távozásáról, az új szerződéséről, egy ütközéséről, vagy éppen a vb-esélyeiről is. Nézzük, hogy mi történt ezen a napon az elmúlt húsz évben.

részletek

Retro – Az új-zélandi „Medve” nyomában

A királykategóriába számos náció tagjai betették már a lábukat, de kevés nemzet fia ért fel az F1 csúcsára. Az új-zélandiak táborából akadt valaki, aki egyszer azért csak-csak megkoronáztatott.

részletek

F1-Archív: Alonso kész elhagyni az F1-et

A Michelin a Pirellit ekézi, a Red Bull a Hondával kacérkodik, Alonso kész maga mögött hagyni az F1-et, Schumacher rekordösszegű pénzbüntetést kap. Ezeket az F1-es híreket olvashattunk június 18-án.

részletek

Retro – James Hunt aranyköpései

1993. június 15-én, 29 éve távozott James Hunt, aki aktív Formula 1-es pályafutása során egy világbajnoki címet, tíz futamgyőzelmet, 23 dobogós helyet szerzett és 14 alkalommal indulhatott az első rajtkockából. Saját megszólalásain keresztül mutatjuk be, miért vált ikonná az angol világbajnok.

részletek

Retro – Hülkenberg Le Mans-t nyer

Pályafutása alatt nem sokszor kapott győzelemre esélyes autót, amikor viszont egyszer lehetőséghez jutott, nem okozott csalódást. Június 14-én délután rajtolt a 2015-ös Le Mans-i 24 órás, melyet Nico Hülkenberg nyert meg.

részletek

Retro – Senna hatalmas pechje Montrealban

Ayrton Senna F1-es karrierje során kevés olyan szezon futott le, amikor majd hét futamot kellett várnia arra, hogy győztes „paripáját” az első rajtkockába repítse. 1992 egy ilyen kivételes szezon volt, bár egyszer csak megtört a jég, na de...

részletek

Retro – Lewis Hamilton első győzelme az F1-ben

15 évvel ezelőtt, 2007. június 10-én rendezték meg a Formula-1 azévi világbajnokságának hatodik versenyét, a Kanadai Nagydíjat, amely minden szempontból a legemlékezetesebb versenyek közé sorolható, hiszen akadt számtalan furcsa szituáció, egy hatalmas baleset, valamint egy újonc brit versenyző, aki ezen az őrült hétvégén szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét.

részletek

F1-Archív: Hamilton Senna-sisakot kap

Villeneuve úgy érzi, csapata elpazarolja tehetségét, Hamilton megkapja Senna sisakjának replikáját, Vettel pedig átveszi a bajnokság vezetését Hamiltontól - az elmúlt húsz év F1-es hírei június 10-én.

részletek

Retro – Amikor a bokszutcában ütközött Hamilton és Raikkönen

14 évvel ezelőtt, 2008. június 8-án rendezték meg a Formula-1-es világbajnokság Kanadai Nagydíját. Sokak számára ez a futam az ígéretes lengyel tehetség, Robert Kubica miatt maradt meg, aki ekkor szerezte meg egyetlen győzelmét a száguldó cirkuszban. Azonban nemcsak emiatt vált felejthetetlenné ez a verseny, hanem egy meglehetősen furcsa helyzet miatt is.

részletek