DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Magnussen Alonso útjára léphet

A két pilóta egyáltalán nincs jó viszonyban egymással, egyvalamiben a dán mégis követheti a kétszeres világbajnokot. Máshol is versenyezne a Formula-1-en kívül, ráadásul saját édesapjával.

A még mindig fiatal Kevin Magnussent két híres, huszonnégy órás viadalra is csábítgatják. A daytonai és a Le Mans-i 24 órás versenyen is részt vehetne pilótaként, ráadásul nem is akárhogyan, hanem szintén autóversenyző édesapjával, Jan Magnussennel egy gárdában tekerhetné a kormányt.

Fernando Alonso is megosztja figyelmét 2018-ban, rendkívül nehéz versenynaptárat vállalt be, ugyanis a teljes, Formula-1-es idényen kívül a teljes WEC-szezont is teljesíti. Ez a teljesítményére egyáltalán nem nyomja rá a bélyegét, Alonso olyan jól vezet, mint fénykorában, igaz, a gyenge McLaren miatt ez kevésbé látszik, ám a Le Mans-i 24 órás megnyerésén kívül is folyamatosan kiválóan vezet a Toyotával.

A dán BT nevű lap értesülései szerint Kevin Magnussen is erősen fontolóra veszi, hogy 2019-ben két huszonnégy óráson is részt vegyen. A BT úgy tudja, a Corvette egyszerre csábítja apát és fiát, hogy a gyári Corvette istálló egyik autójának volánja mögé üljenek, természetesen egy egységben.

Apa és fia egy csapatban? A Corvette lát benne fantáziát


„A Corvette potenciált lát egy apa-fia csapatban, Le Mans-ban. Ugyanakkor nekik négy versenyre kellenénk, ez pedig Kevin számára probléma, mivel a másik két futam ütésben lenne a Formula-1-es kötelezettségeivel” – nyilatkozta Jan Magnussen, aki a kilencvenes években a McLaren és a Stewart istállónál versenyzett a Formula-1-ben.

„Megpróbálom meggyőzni őket, hogy gondolják meg magukat és ne kelljen négy verseny, hanem elég legyen kettő, amiken Kevin is részt tudna venni” – tette hozzá az idősebb Magnussen.

Néhány évvel ezelőtt (többek között) Nigel Mansell is kipróbálta magát a Le Mans-i 24 óráson fiaival egy istállónál indulva, de a kísérlet sajnos kudarccal végződött. Mansell a viadal első negyedében falnak csapta az autót, így nagyon hamar véget ért a kaland. Le Mans-ban pikáns lenne egy Alonso-Magnussen párbaj, ám a Toyota és a Corvette egyáltalán nincs egy súlycsoportban, úgyhogy szikrázó küzdelmekre nem számíthatunk akkor sem, ha valóban megvalósul Magnussenék terve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: