DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

Vettel mosolyogva szállt ki a Porsche WEC-autójából

Ma tesztelte a Porsche WEC-hypercarját Sebastian Vettel, aki úgy fogalmazott, hogy kíváncsi lett erre a projektre.

118 kört teljesített ma a spanyolországi Aragónban Sebastian Vettel: ahogy arról már beszámoltunk, az F1-től visszavonult négyszeres világbajnok a WEC-szezonnyitót megnyerő Penske Porsche autójába ült bele ezen a napon a Le Mans-i 24 órásra való felkészülés jegyében.

Nincs arról hír, hogy Vettel indulna a csapattal a legendás versenyen, vagy bárhol máshol, de mivel a Penskének (ami a gyári Porschének felel meg a sorozatban) van egy szabad autója Le Mans-ra (illetve egy plusz autója, amiben még vannak szabad helyek), nem ördögtől való a gondolat, hogy a német azzal debütálna az endurance-világbajnokságon.

vettel-porsche2



„Nyilván más motorsportokon is rajta tartom a szemem, és sok pilótát ismerek, aki aktív a WEC-ben és Le Mans-ban. Egy ponton annyira kíváncsi lettem, hogy az az ötletem támadt: én is kipróbálnám. A Porsche megadta nekem a lehetőséget, hogy teszteljem a jelenlegi hypercart” – mondta Vettel a nap végén.

„Az ülésbeállítás, a szimulátorozás és a próbaút után jó érzésem volt, és a Porsche 963-at Aragonban vezetni egyértelműen élvezetesnek bizonyult. Először hozzá kellett szoknom mindenhez és megtalálni a ritmusom, hiszen a vezetési tapasztalat egy kicsit más, egyszerűen a feletted lévő tető, a nagyobb súly, és a gumik miatt. De a Porsche gyári pilótái nagyon segítőkészek voltak, mindent elmagyaráztak nekem, ez megkönnyítette a dolgom” – tette hozzá a német.

vettel-porsche3

„Sebastian Vettelt az autóban tudni különleges lehetőség a csapat számára” – mondta a Porsche Penske Motorsport vezetője, Jonathan Diuguid.

„Ő egy négyszeres F1-es világbajnok, és hatalmas tapasztalata van a hibridrendszerek, illetve a nagyteljesítményű versenyautók terén. Az ő friss és egyedi szemlélete az autóról és a visszajelzései a rendszereinkről, a teljesítményről egyedi lehetőség számunkra. Örülünk, hogy itt volt, és mosollyal szállt ki az autóból.”

vettel-porsche

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: