DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tovább nő az új F1-es tulajt támogatók sora

Úgy tűnik, hogy az F1-ben hamarosan tényleg komoly változások jönnek, ha a sportág több kulcsszereplője sem vitatja a folyamatban zajló tulajdonosváltás létjogosultságát.

Nemrég írtunk arról, hogy bár a Liberty Media digitális forradalomra készül a Forma-1-ben, elsősorban a versenyzésen kell változtatnia. A korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger inkább a sportág politikai oldalát nézi, hiszen szerinte az új tulajdonos regnálása kevésbé fog negatív visszhangokat maga után húzni, mint a 2005 óta „pole-pozícióban” lévő CVC Capital Partnersé.



„Nagyon örülök, hogy végre történik valami, hiszen az egész struktúra megfeneklett az elmúlt években” - nyilatkozta az osztrák a ServusTV-nek. „Úgy vélem, hogy az új megállapodás több lehetőséget rejt magában, mint kockázatot, ezért szerintem az eladás hasznos a Forma-1 számára.” Berger annak is örül, hogy amerikai tulajdonosról van szó. „Az új tulajdonos tipikusan amerikai, sokkal egyenesebb, ami azt jelenti, hogy nem lesz több végtelen tárgyalássorozat. Ez pedig egészen más megközelítés annál, amit eddig láthattunk.”

„Ez a Forma-1 számára is remek lehetőség, hogy megvesse a lábát Amerikában, amely óriási piac. Ráadásul a Liberty médiaszakértőnek számít, melyből a sportágnak komoly hasznot húzhat a későbbiekben. Ezek a srácok nagyon ügyfélorientáltnak tűnnek, amely a ma és holnap rajongói számára is jó hír.”

A Liberty első embere, John Malone, valamint Chase Carey azonban könnyen szembekerülhet Bernie Ecclestone-na, Berger viszon úgy véli, ezen a téren is sikerül majd megegyezniük a feleknek. „Remélem, hogy ez az egész nem fog hatalmi harcba torkollni, mert azt a Forma-1 szenvedné meg leginkább. Az lenne a legjobb, ha az új és régi vezetők együttműködnének, Ecclestone pedig megosztaná a birtokában lévő tudást és kapcsolati hálót” - tette hozzá Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: