DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Wolff: Még nem beszélhetünk esélyesről

A Mercedes F1-es istállójának vezére szerint még korai arról beszélni, hogy Nico Rosberg a favorit vagy sem, úgy véli, hogy bár a különbség lényeges, Lewis Hamilton hamar össze fogja magát szedni.

Az első három futam gyakorlatilag tökéletesen úgy alakult, ahogy Nico Rosberg megálmodta a téli pihenő alatt - mindháromszor ő állhatott a dobogó legfelső fokára, eközben Lewis Hamilton és a két Ferrari technikai hibákkal, valamint egyéb problémákkal küzdött. Ezek után már most 36 pont előnnyel vezeti a vb-pontversenyt a német pilóta Hamilton előtt, összességében pedig sorozatban hat futamgyőzelemnél jár.

Toto Wolff azonban nem véli úgy, hogy Rosberg lenne jelenleg a világbajnokság fő esélyese. "Nem, egyelőre csak három futam telt el a 21-ből, statisztikailag rengeteg minden fog történni, így nem beszélhetünk esélyesről jelenleg" - nyilatkozta a Mercedes motorsport-igazgatója. "A szezon ezen része arról szól, hogy gyűjtsd a pontokat anélkül, hogy a világbajnokságot figyelnéd" - jelentette ki.

WolffRosberg



A Mercedes másik pilótája, Lewis Hamilton egyetlen tiszta hétvégét sem tudott még teljesíteni, így az elmúlt két szezon világbajnoka érthető módon nem túl elégedett a dolgok eddigi alakulásával. "Lewisnak minden oka megvan arra, hogy mérges legyen az eredmény miatt. Nem lenne háromszoros világbajnok, ha ez nem dühítené fel, de nincs kétségem afelől, hogy gyorsan össze fogja magát szedni" - beszélt a brit címvédőről Wolff. 

"A különbség valódi és lényeges, de még nagyon a szezon elején járunk. Ő (Hamilton) mentálisan nagyon erős és biztos vagyok benne, hogy a vége szoros lesz" - tekintett előre. A következő futamot két hét múlva Oroszországban rendezik, ahol Hamilton jó eséllyel száll ringbe, hiszen az eddigi két versenyt megnyerte ezen a pályán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: