DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Manor: „Jules, a versenynek még nincs vége!”

Ritkán olvasni annyira megható nyilatkozatot egy F1-es csapatfőnöktől, mint John Booth Bianchihoz intézett szavai. „Én hiszek benne, a Manor hisz benne. Jules, a csapatod veled van!”

Közel fél év telt el a borzalmas suzukai délután óta, amikor Jules Bianchi súlyos fejsérüléseket szenvedett, s kómába esett, melyből azóta sem ébredet fel. Csapata nem sokkal később csődbe ment, ám csodával határos módon sikerült új befektetőket találni, így Manor néven idén tavasszal vissza tudott térni a sportágba.

A Marussia/Manor csapatfőnöke, John Booth az Auto Hebdónak nyilatkozva mindenekelőtt versenyzőjéről, Bianchiról beszélt: „Nemigen van olyan nap, hogy Jules ne jutna eszembe. Most is az jár a fejemben, hogy velünk kellett volna legyen Melbourne-ben, hogy osztozzon az örömünkben. Nem tudtuk pályára vinni az autókat, de a harcot így is megnyertük, és azt akarom, hogy ő is nyerje meg a sajátját.”

bianchi_9_D



Booth kijelentette, hogy a csapat sikere mindenekelőtt Bianchinak köszönhető: „Nélküle, az ő monacói két pontja nélkül nem lehetnénk itt. Ez győzte meg a befektetőket arról, hogy van potenciál ebben a csapatban. Rá és az apjára, Philipre gondolok, aki azt mondta nekem a nizzai kórház folyosóján, hogy meg kell találnunk a módját, hogyan folytathatjuk szereplésünket” – mondta Booth, majd így folytatta:

„Azzal, hogy itt vagyunk, azt üzenjük Jules-nek, hogy a versenynek nincs vége, amíg le nem inti a kockás zászló. Azt pedig nem is mondom, hogy ő inspirál minket, hiszen ez mindig így volt, és így is fog maradni. Ahogy élt, ahogy viselkedett, ahogy túllendült a nehézségeken, az magáért beszél. Az ő harca a miénk, ahogy a miénk az övé volt. Együtt a legnagyobb örömöket és keserűségeket éltük át.”

„Sikerült kijönnünk a Manor legmélyebb válságából, és semmi kétség, hogy Jules is sikeres lesz. Amit a télen tettünk, megmutatta, hogy a hit hegyeket képes megmozgatni, mindig van remény, amíg nem adjuk fel a hitünket. Én hiszek benne, a Manor hisz benne. Jules, a csapatod veled van!”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: