DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCR

Girolami-siker és kettős magyar pontszerzés

Rajt-cél győzelmet aratott a Hondával Nestor Girolami a Hungaroringen, a magyar közönség pedig Michelisz Norbert és Tassi Attila kettős pontszerzésének örülhetett, mindketten remekül mentek.

A Hungaroringre látogatott a WTCR mezőnye, a pole-pozíciót a Honda argentin pilótája, Nestor Girolami szerezte meg a hűvös időben, Yvan Muller és egy másik hondás, Esteban Guerrieri előtt. Borult idő fogadta a pilótákat, de az esőt megúszták, száraz pályán startolhattak a hétvégi első futamon.

Girolami kiválóan eljött a rajttól, könnyedén megőrizte vezető helyét. Michelisz Norbinak egyet sikerült előznie, a tizenharmadik helyről a tizenkettedikre jött előre. Tassi Attilának kevésbé volt jó az első köre, ő a tizennyolcadikról a tizenkilencedikre esett vissza. Ma Csinghua el sem tudott rajtolni (végül bő egy perc lemaradással a bokszutcából mégis a mezőny után eredt), az utolsó kockából nekiiramodó Tenke Tamás pedig elment Kevin Ceccon mellett, de az olasz a második körben visszaelőzött.

Már az edzések során látszott, hogy nem a Hyundaiokról szól majd ez a hétvége, a márka leggyorsabbja Augusto Farfus is csak a tizenegyedik pozícióban haladt, rögtön mögötte Michelisz, kettővel hátrébb pedig Gabriele Tarquini. Tassinak sikerült előznie, a harmadik körben Nicky Catsburg elé fért be.

Michelisz három helyet javítva tizedikként ért célba


Yann Ehrlacher autója megsérült, előbb visszaesett, majd kiállt a bokszba javításra. Apróbb változások történtek a sorrendben, Michelisz már tizedikként autózott, Tassi pedig Bennanit is megette, feljött tizenhatodiknak, egyetlen pozíció hiányzott a pontszerzéshez. Shedden is megjárta a bokszot, ennek köszönhetően Tenke felzárkózott huszonnegyediknek (igaz, Ceccon is elszakadt tőle).

Tassi Attila utolérte Rob Huffot és támadni kezdte. Az első tíz helyezett még a verseny kétharmadánál is teljesen együtt maradt, de az előzésre nagyon kevés esély nyílott, éppen Michelisz mögött nyílt ki kicsit az olló, három másodperces előnyt gyűjtött. Guerrieri az átlagosnál keményebben támadta Mullert a második helyért, a francia ász azonban sikerrel visszaverte ezeket a kísérleteket.

Tassi Attila is pontot szerzett a hétvégi első magyar futamon

Két körrel a vége előtt Azconát hátrébb taszította Haglöf, de Michelisz Norbit már nem volt esélye utolérni. Tassi is kissé lemaradt Huffról, a döntő előzést nem sikerült bevinnie a fiatal magyar versenyzőnek. Azcona újabb pozíciókat veszített, Priaulx után Tarquini, Huff és Tassi is megelőzte, így mégis összejött a kettős magyar pontszerzés.

Nestor Girolami simán bejött elsőnek Yvan Muller és Esteban Guerrieri előtt, Michelisz értékes pontokat gyűjtött a tizedik helyen, míg a hazai közönség Tassi Attila tizenötödik helyezésének is tapsolhatott, így két magyar versenyző is pontot szerzett a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: