DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Michelisz top 10-en kívül, először nyert Ceccon és az Alfa Romeo

Miután Kevin Ceccon rendkívül gyorsan megelőzte az egyetlen előtte állót és átvette a vezetést, az olaszt már semmi, még két biztonsági autós periódus sem tudta kizökkenteni, ezzel pedig megszerezte saját maga és csapata első győzelmét.

Az időmérő utáni büntetéseknek köszönhetően jelentősen átrendeződött a rajtsorrend a futamig, többen büntetéseket kaptak a szombat reggel rendezett első futamra. Ilyen volt többek között Michelisz Norbert is, ennek köszönhetően pedig a nagy rivális veterán márkatárs, Yvan Muller például jól jött ki az átrendeződésekből.

A nagyságrendileg negyedórás csúszással induló, napos versenyt tehát Aurélien Comte és Kevin Ceccon kezdhették meg az első sorból, ebben nem volt változás, mögöttük viszont már Muller és Mehdi Bennani várhatták a piros lámpák kialvását.

A rajtnál és az első kilométereken gyakorlatilag semmilyen baleset nem történt, némi helycsere viszont annál inkább: Ceccon előbb megvédte pozícióját az őt lelkesen hajkurászó Mullerrel szemben, majd egy körrel később már övé volt az első hely, miután levadászta Comte-ot a 130R-ben.

A balesetmentes időszak a harmadik körig tartott, amikor Thed Björk eltalált egy gumibálát, füstölő autója pedig csak nagy nehezen jutott el a bokszig. Emiatt be kellett küldeni a biztonsági autót is a pályára - Björkkel egyidőben egyébként kiesett Rob Huff is, aki Yann Ehrlacher-val ütközött.

03718009_228



Egy kör után szabadjára engedték aztán a mezőnyt, Ceccon meg tudta tartani első helyét, majd egy viszonylag kényelmes előnyt is összeautózott magának. A hetedik körben még egyszer be kellett jönnie a safety carnak, miután ezúttal Ehrlacher-t vesztettük el Gordon Shedden hathatós közreműködésének köszönhetően, de Ceccon ezt az időszakot is átvészelte, így végül meg tudta szerezni a győzelmet - saját magának és csapatának is ez volt az első a WTCR-ben.

Ceccon mögött a dobogót Aurélien Comte és Yvan Muller tették teljessé, a bajnoki címre áhítozó Michelisz Norbert viszont csak tizenegyedikként tudott befutni. És ha már a bajnoki cím: az ezért folytatott csatában jelenleg a két nagy öreg, Tarquini és Muller állnak a legjobban, kettejük között ráadásul jelenleg holtverseny van, Michelisz viszont a nyolcadik helyig csúszott vissza.

Holnap hajnalban kezdődik a vasárnapi program, a második futammal.

Az első verseny végeredménye:

wtcrjapán

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: