DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Suzuka

Gasly: Ez elfogadhatatlan ezen a szinten

A francia versenyzőt újra utolérte a balszerencse, hiszen a legutóbbi Japán GP-t követően ismét fékhiba hátráltatta őt a kvalifikáción. Gasly meglehetősen csalódott a visszatérő jelenség miatt.

részletek

Több dolgon is módosít Suzuka miatt az FIA

Az egyik versenyigazgatót jegelik már ebben a szezonban, de a procedúrán is módosítanak a traktorügy miatt. Közleményt adott ki az FIA a lezárult suzukai vizsgálat után.

részletek

Villeneuve átalakítaná a suzukai pályát

A kanadai világbajnok azóta veszélyesnek tartja a kanyart, ahol Sainz balesetet szenvedett, mióta először versenyzett Japánban. Biztonsági módosításokra lenne szükség ezen a szakaszon, amely esőben nagyon kockázatos.

részletek

Megvédték társai a piros zászló hatálya alatt gyorshajtó Gaslyt

Nincs konkrét szabály arra, milyen tempóval kell közlekedni a futam megszakítása után, ráadásul a gumik lehűlése miatt akár veszélyesebb is lehet, ha lassan mennek – mutattak rá George Russellék.

részletek

Tsunoda mindent megtett a hazai közönsége előtt

Hosszú idő után ismét egy japán pilótáért szoríthattak a rajongók Suzukában, ám az AlphaTauri fiatal pilótájának nem igazán alakult jól a futama. Tsunoda úgy érzi, mindent megpróbált.

részletek

Verstappen: Jobb esőgumikra van szükségünk

Az immár kétszeres világbajnok holland szerint túl lassúak az extrém esős abroncsok, ráadásul nem is szorítanak ki sok vizet. Leclerc elsősorban a felvert vízpermet mennyiségét csökkentené.

részletek

Norris: Fogják be, akik szerint tv-ből nézve nem tűnt annyira rossznak a helyzet

A McLaren pilótája rámutatott: lehet, hogy a tévénézők mindent láttak a közvetítésben, de az autóban teljesen más volt a helyzet az esőben. A brit szerint az F1-es gumik által felvert víz a gond.

részletek

Marko: Verstappen sokkal érettebbé vált

Nem győzte méltatni immár kétszeres F1-es világbajnok pilótáját a Red Bull tanácsadója: kiemelte azokat a pillanatokat, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy szintet lépett a holland.

részletek

„Ennek soha nem lenne szabad megtörténnie”

Nemcsak a versenyzők, hanem az F1-es csapatfőnökök is felemelték a szavukat a Japán Nagydíj eleji „traktorügy” kapcsán: Christian Horner reméli, tényleg alapos vizsgálatot folytat le az FIA.

részletek

Russellt frusztrálja a Mercedes suzukai taktikája

Lewis Hamiltonnal azonos körben állt ki intermediate abroncsokért, ez pedig több pozíciójába került a fiatalabb britnek az F1-es Japán Nagydíjon, ahol csupán a nyolcadik helyen ért célba.

részletek

Verstappen viccesnek találta a pontok körüli kavarodást

Nem izgulta túl a holland a Japán Nagydíj leintése után, hogy kétszeres világbajnok lett-e vagy sem: furcsának találta a zűrzavart, de nem zavarja, hogy így biztosította be a címvédését.

részletek

Alonso elégedetlen az Alpine stratégiájával

A kétszeres világbajnok ugyan pontszerző helyen futott be a Japán Nagydíjon, csapata stratégiájától azonban finoman szólva sem volt elragadtatva, amit szóvá is tett a rádióban a leintést követően.

részletek