Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 15. kedd

Suzuka

Ez volt a legnépszerűbb „Honda” Suzukában

Toronymagasan és érthető módon a Honda vonzotta a legtöbb nézőt a Japán Nagydíjra, azonban a legnépszerűbb modell mégsem körözött a suzukai versenypályán a hétvége folyamán.

részletek

Nem volt értelme kint tartani Verstappent

Ezt Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke nyilatkozta a Japán Nagydíj után: a szakember szerint majdnem 25 százaléknyi leszorítóerőt veszített az autó a Leclerc-rel történt ütközés miatt.

részletek

Exkluzív: Steiner búcsúztatta a Haas F1-es magyarját

Komoly magyar vonatkozása is volt a hétvégi Japán Nagydíjnak, ezen a futamon búcsúzott ugyanis a Haas F1 Teamtől az istálló magyar elektronikai technikusa, Jánvári Zsolt, aki rövidesen a Williamsnél folytatja pályafutását. A megmondóember-szakvezető, Günther Steiner ráadásul különleges módját választotta az elköszönésnek.

részletek

Már háború dúl Kubica és a Williams között

Nagyon úgy tűnik, hogy a vártnál csúfosabb lesz a vége Robert Kubica és a Williams kapcsolatának: a lengyel pilóta dühös volt a Japán Nagydíj után, és keményen odaszólt az istállónak, amely állítása szerint szándékosan szúrt ki vele a suzukai futamon. Mi jöhet ezután?

részletek

Ilyen lenne egy kör visszafelé Suzukában

Ugye, Ti is mindig kíváncsiak voltatok rá, milyen lenne, ha a másik irányból száguldanának át az F1-esek a S-kanyarokon, a Spoonon vagy a 130R-en? Az alábbi videós kipróbálta.

részletek

Perez: Ostobaság volt, amit Gasly csinált

Bár az egy körrel korábbi téves leintés miatt végül nem volt jelentősége, a Racing Point mexikói F1-ese szerint a Toro Rosso franciája hibázott a suzukai futam végén történt ütközésük során.

részletek

Megóvta a japán végeredményt a Racing Point

A középcsapat óvást nyújtott be bajnoki riválisa, a Renault ellen: vádjuk szerint a fékerő-eloszlás módosításához használtak tiltott segédeszközt. Értékes konstruktőri pontok forognak kockán.

részletek

Bottas győzelmével hatodszor is bajnok a Mercedes

Valtteri Bottas remek rajtja és a Ferrari-pilóták első pillanatokban történt hibái határozták meg a Japán Nagydíj fő csapásirányát. Hamilton a végsőkig üldözte Vettelt a második helyért, de a Mercedes így is bajnok.

részletek

Így lett bajnok a Mercedes Japánban

Reggel 7-kor a versennyel folytatódik a rendhagyó suzukai program. A ferrarisok magukat is meglepték az első rajtsor megszerzésével. Folyamatosan frissülő közvetítésünkkel követjük az eseményeket.

részletek

Vettel vezetésével a Ferrari uralta a vasárnapi időmérőt

Folytatódott a Ferrari egészen kivételes őszi sorozata: zsinórban ötödik időmérőjét nyerte meg az olasz csapat, méghozzá a Mercedes egyik korábbi legfőbb bástyájában. Vettel és Leclerc befoglalták az első sort.

részletek

Hogyan kedveskedik a Honda a japán rajongóknak?

Suzuka a Honda territóriuma, a japán márka pedig meg is tesz mindent azért, hogy kedvezzen a szenvedélyes japán drukkereknek. Ugyan a tájfunos kényszerszünet ellen ők sem tudtak semmit tenni, vasárnapra viszont meglepetéssel készülnek.

részletek

Több versenyző benne lenne a kétnapos hétvégékben

Romain Grosjean és több más kollégája szerint a jövőben egy abszolút pozitív tapasztalat lehet az, amit most Japánban még a kényszer szült az időjárás miatt, mégpedig hogy a pénteki második szabadedzés könnyen lehet, hogy a rajtsorrendről is döntött.

részletek
Olvastad már?