DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat

Japán

Ricciardo: Az F1 kicsit lehetne rugalmasabb

A sportág egy kissé alkalmazkodhatna jobban is az időjárási körülményekhez a kezdési időpontok tekintetében Daniel Ricciardo szerint. Az ausztrál úgy véli, a korábbi kezdés ezúttal segített volna.

részletek

Hamilton szerint rosszul döntöttek a rajtnál

A mezőny jelentős része rossz döntést hozott, amikor az intereken kezdte meg a Japán Nagydíjat Lewis Hamilton szerint. A brit úgy látja, az extrém esős gumikkal gumikkal tovább körözhettek volna.

részletek

Leclerc elfékezte utolsó esélyét is a végén

Nagyon furcsán dőlt el az idei világbajnoki cím sorsa, Charles Leclerc az utolsó sikánt fékezte el és vágta le a kanyart. De nem bánkódik, tudja, hogy úgyis csak idő kérdése volt Verstappen sikere.

részletek

Verstappen: Az eső feldobhatja a dolgokat

Szingapúrban ugyan nem jött össze, de Suzukában ismét esélye nyílik a címvédésre Max Verstappennek. A hétvégén akár az eső is megérkezhet a helyszínre, a holland viszont nem aggódik emiatt.

részletek

Fehérbe borul a Red Bull Isztambulban

Ezen a hétvégén rendezték volna eredetileg a koronavírus-járvány miatt lefújt Japán Nagydíjat, ennek apropóján pedig az energiaitalosok két csapata az F1-et év végén elhagyó Honda előtt tiszteleg.

részletek

Tsunoda bármit megtehet az AlphaTaurinál

A japán újonc szerint Franz Tost azt mondta neki, hogy az se baj, ha hibázik, csak tanuljon belőle - így sokkal szabadabbnak érzi magát, nincs rajta komoly nyomás a hétvégék során.

részletek

Tsunodát meglepték az európai szurkolók

Az újonc japán F1-es pilóta egyáltalán nem számított rá, hogy egyetlen F1-es futam után ekkora rajongótábora alakulhat ki. Hazájában lassabban szerez magának szurkolókat.

részletek

Tsunoda: Én akarok lenni az első japán futamgyőztes

Átlagos 20 éves fiúnak tartja magát az Alpha Tauri újonca, aki nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy a mezőny legfiatalabbja lesz. Szeretne hamar eredményeket szállítani, hosszabb távon pedig komoly célt dédelget.

részletek

A japánoknak külön szavuk van az autó szeretetére

Keitarou Hinoue a világ vezető környezetbarát luxusautógyártója, a Lexus formatervező csapatának egyik legtehetségesebb ifjú tagja. Ő felel az utastéri formákért, funkciókért, és ebben a minőségében kicsit a “jövőbe is lát”, hiszen a ma megtervezett részleteknek már a holnap felhasználói igényeihez és megoldásaihoz, az elektromos autózáshoz és az önvezetéshez kell igazodniuk. A Două Locuri blogger által készített alábbi beszélgetésben ő mesél többek között a japánok különös autószeretetéről, az „Aisháról”.

részletek

Luxuskupéval járőröznek a japán rendőrök

Egy helyi üzletember egy Lexus LC luxuskupét adományozott Tocsigi város rendőrkapitányságának. A szépséges kétajtóst nem csak dísznek szánják, valódi elfogó autó lesz belőle.

részletek

Visszavonult a japán sportautó-gyártás egyik legnagyobb alakja

Jagucsi Jukihiko 43 éven át dolgozott az autóiparban, az első perctől az utolsóig a Toyota kötelékében. Nélküle nem létezett volna a Supra, és neki köszönhetjük a Lexus F sportautó-család megszületését is.

részletek

13 éves japán csodagyerek az F4-ben

Meghökkentő hír látott napvilágot, a dán Formula-4-ben versenyezhet jövőre egy tizenhárom éves, tehetséges japán kislány. Nem véletlenül cseng ismerősen a neve, autóversenyzői géneket örökölt.

részletek