DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Verstappen szimulátorába ugrott volna be De Vries

Max Verstappen szimulátorában akarta volna kipróbálni hétvégi versenyhelyszínét a vasárnap a Super Formulában debütáló egykori F1-es pilóta, Nyck de Vries.

Az F1-es Holland Nagydíj időmérőjét követő sajtótájékoztatón, melyen az Autósport és Formula Magazin tudósítója is részt vett, arról kérdezték a helyi hőst, Max Verstappent, hogy mit gondol az F1-ben igen kevés sikert megélő honfitárs, Nyck de Vries legújabb kalandjáról. A Toyota WEC-csapatának versenyzője ugyanis a hétvégén debütál a világ egyik leggyorsabb együléses sorozatában, a japán Super Formulában, méghozzá Motegiben.

Verstappen elmondta, hogy nem csupán tud De Vries kalandjáról, de úgy alakult, hogy még segíthetett volna is benne, ha kicsit máshogy alakulnak a dolgok: „Igazából elég vicces volt, mert megkérdezte tőlem, hogy beugorhat-e gyorsan, hogy megtegyen néhány kört a szimulátorommal Motegiben. De sajnos éppen nem voltam otthon, pedig beállítottam volna neki.”

devries-verstappen-1



„Ez izgalmas, mármint én magam még sosem vezettem azt az autót, de csodálatosnak tűnik. Természetesen nagyon-nagyon más, és azt hiszem, ez számára is egy nagy tanulási folyamat lesz. De kíváncsian várom, hogyan teljesít a bajnokságban. Ő egy jó barátom, megérdemli” – felelte a holland a sajtótájékoztató utolsó kérdésére.

Nem Verstappen volt az egyetlen, akit a hétvégén megkérdeztek De Vries Super Formula-szerepléséről, az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Yuki Tsunoda véleményét is kikérték a korábbi csapattársa előtt álló kihívásról: „Biztos vagyok benne, hogy jó munkát fog végezni, de úgy hallottam, hogy nincs sok szabadedzés. Valójában a Super Formula legtöbb versenyzőjének rengeteg tapasztalata van minden pályán.”

devries-verstappen-2

„Biztos vagyok benne, hogy ebből a szempontból nem lesz könnyű dolga, de ugyanakkor tudom, hogy tehetséges és nagyon gyors. Igen, szeretném, ha nyerne vagy dobogós helyezéseket szerezne” – mondta Tsunoda, majd a széria legnagyobb alakjait méltatta: „Nagyon gyorsak, szerintem nagyon magas szinten teljesítenek a tudást és a visszajelzéseket tekintve is. Szóval biztos vagyok benne, hogy ez az egyik legversenyképesebb versenysorozat.”

A japán versenyző azt is elmondta, hogy F1-es karrierje vége után szívesen kipróbálná a Super Formulát: „Ez mindenképpen egy olyan autó, amit egyszer vezetni szeretnék. Sokat hallottam arról, különösen Liamtól, hogy nagyon hasonló az autó kanyarsebessége, mint az F1-ben és nagyon sok G-t lehet érezni, miközben egy nagyon könnyű autó. Szóval jó lesz vezetni.”

devries-verstappen-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: