Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 29. péntek

SuperFormula

Japánban versenyautók merészkedtek a pályára!

Ebben a kényszerszünetben a technikai sportok iránt vágyakozók a legkisebb dolgoknak is tudnak örülni, és oly sok törlés után végre érkezett egy biztató jel: élő sportesemény zajlott a Super Formula fuji tesztjén.

részletek

A Red Bull kihajította a botrányhős Ticktumot

A korábban botrányos vezetéséről elhíresült Dan Ticktum úgy tűnik, minden lehetőségét eljátszotta a Formula-1-be kerüléshez, a Red Bull ugyanis ismét menesztette juniorprogramjából.

részletek

Ticktum Japánban sem számol bajnoki címmel

Tavaly nyáron még komoly előnnyel rendelkezett Dan Ticktum Mick Schumacherrel szemben, végül mégis elbukta a bajnoki címet a némettel szemben. A Super Formulában sem érzi, hogy esélyes lenne.

részletek

A Super Formula lehet az F1 előszobája

Dr. Helmut Marko szerint Pierre Gasly fejlődése arról győzte meg a Red Bullt, hogy érdemes a japán sorozatba küldeni a fiatalokat, mielőtt bedobják őket a mélyvízbe.

részletek

Ő lehet Japán új F1-es reménysége

Jövőre újabb japán pilóta kaphat lehetőséget az F1-ben a Hondának köszönhetően, akár szabadedzések során - a Super GT és a Super Formula idei győztese reménykedik.

részletek

A Honda újra japán pilótát hozna az F1-be

Már négy éve nincs az F1-es mezőnyben japán versenyző. A Honda azonban szeretne ezen változtatni. Megkeveri a kártyákat a gyártó akarata például a Toro Rosso pilótaválasztásánál?

részletek

Veszélyben lehet Senna rekordja

Több, mint huszonnégy éve tartja a körrekordot az Aida-pályán Ayrton Senna. A japán Super Formula szervezői azonban nagy durranásra készülnek, egy kis segítséggel megdöntenék a csúcsot.

részletek

Gasly már 2016-ban készen állt az F1-re

Sokan a Red Bull jövő évi pilótáját látják benne, pedig tavaly ilyenkor még be sem mutatkozhatott a Formula-1-ben. Pierre Gasly úgy gondolja, már két éve is készen állt a nagy kihívásra.

részletek

Gasly nagyon tiszteli a japánokat és sokat segített neki a Super Formula

A Toro Rosso fiatal F1-es pilótája szerint rengeteget tanult a Super Formulában töltött időszaka alatt és több Honda-mérnökkel is kialakult már a bizalmi kapcsolata.

részletek

Wehrlein nem vállal két sorozatot

Pascal Wehrlein, Fernando Alonsóhoz hasonlóan, párhuzamosan vállalt volna két szériát, ám végül egyik tervétől visszalépett, mert túlzsúfolt lett volna a német pilóta versenynaptára.

részletek

Wehrlein nem zárja ki az F1-es visszatérést

Ehhez viszont nagyon jól kell szerepelnie egykori sorozatában, a DTM-ben. Úgy gondolja, ha ismét bajnok tud lenni a szériában, egy új F1-es ülés is elérhető lehetne számára 2019-re.

részletek

Gasly Japánban vált kiváló pilótává

A Red Bull főtanácsadója úgy véli, a Toro Rosso idei egyik versenyzőjének nagy szüksége volt a japán Super Formula bajnokságban eltöltött esztendejére, mivel egészen más emberként tért vissza.

részletek
Olvastad már?