DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Nem elégszik meg az F1-es tartalékpilótai poszttal az F2-es bajnok

Az Aston Martin színeiben akár szabadedzéseken is indulhat Felipe Drugovich, aki azonban többre vágyik: jövőre akár a Super Formulában vagy a Hypercar kategóriában folytatná.

Domináns teljesítményt nyújtva nyerte meg az idei Formula-2-es bajnokságot Felipe Drugovich, aki az Aston Martin újonnan alakult versenyzőakadémiájának tagjaként jövőre tartalékversenyzőként segíti majd a brit csapatot. A fiatal brazil pilóta az FIA tegnapi gáláján beszélt 2023-as terveiről.

„Az Aston Martin tartalékpilótájaként követni fogom a csapatot a szezon közben, megpróbálok a lehető legtöbbet tanulni tőlük, valamint nagyon várom, hogy részt vehessek szabadedzéseken is. Emellett nyitott a csapat arra, hogy az F1-es kötelességeimen kívül valahol máshol folytathassam a versenyzést, bár még nem tudom pontosan, hol. A fő fókuszom viszont a Formula-1” – nyilatkozta Drugovich a Formula.hu jelenlétében.

A 22 éves pilóta mellett az idei Formula-E bajnok Stoffel Vandoorne is teszt- és tartalékpilótaként fogja segíteni a Lance Stroll-Fernando Alonso párost a 2023-as szezonban. A kétszeres világbajnokkal való közös munkáról is beszélt a fiatal brazil: „Izgatott vagyok, hogy jövőre Alonsóval együtt dolgozhatok. A szezonvégi teszten már egy nap alatt sokat tanulhattam tőle, jövőre megpróbálok minél többet felszívni a tudásából.”



Drugovich a jövő évi terveiről elmondta, hogy az Aston Martinon belül végzett munkája mellett más kategóriákban is megmutatná tehetségét: „Még nincs konkrét tervünk, hol tudnám folytatni, de az biztos, hogy jövőre is szeretnék valahol professzionálisan versenyezni. Valami olyasmiben gondolkodunk, ami nem ütközik túlzottan a Formula-1-gyel, és nem veszi el túl sok időmet. Az F2 szintje felett lévő versenysorozat lenne a cél, például a Hypercar kategória vagy a Super Formula, nagyszerű lenne, ha tudnék indulni Le Mans-ban.”

Az MP Motorsporttal nemcsak az egyéni, de a konstruktőri bajnokságot is megnyerő pilóta újabb névvel gyarapította azon F2-es bajnokok listáját, akik győzelmük után nem kaptak rögtön helyet a Formula-1-ben, helyette csak a színfalak mögül követhetik a királykategória történéseit.

„Természetesen a célom az volt, hogy az F1-be kerülhessek jövőre, de amikor láttam, hogy ez nem lesz lehetséges, az Aston Martin nyújtotta nekem az elérhető legjobb lehetőséget. Az elején nem volt jó érzés, de rájöttem, hogy egy nagyszerű programot kezdek a csapattal. Létrehozták a versenyzőakadémiájukat is, úgyhogy látszik, mennyire komolyan veszik a dolgot. Ott leszek a csapat közelében, tesztelni fogok velük, megismerem az autót, és remélhetőleg egy-két év múlva elérem a célom” – mondta a brit csapat tartalékversenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: