DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Super Formula lehet az F1 előszobája

Dr. Helmut Marko szerint Pierre Gasly fejlődése arról győzte meg a Red Bullt, hogy érdemes a japán sorozatba küldeni a fiatalokat, mielőtt bedobják őket a mélyvízbe.

A Red Bull vezetősége úgy döntött, hogy fiatal tehetségét, Dan Ticktumot egy évre a japán Super Formulába küldi versenyezni és Lucas Auert igazolja le a juniorprogramba. Dr. Helmut Marrko, az energiaitalosok tanácsadója beszélt mindkét döntésről - szerinte a Super Formula remek előszobája az F1-nek és ezt támasztja alá az is, hogy 2016-ban Stoffel Vandoorne, 2017-ben pedig Pierre Gasly versenyzett itt, mielőtt felkerült a királykategóriába.

sf



"Lenyűgözött minket tavaly az, ahogy fejlődött a Super Formulában Pierre Gasly, úgyhogy másokat is elküldünk ide a jövőben. Remek felkészítő terep ez a pilóták számára, a mezőny elég impresszív, az autók gyorsak és úgy tűnik, hogy nehéz a legtöbbet kihozni az abroncsokból is" - nyilatkozta a Speedweeknek Marko.

Azt is hozzátette persze, hogy a Hondával való jó kapcsolat miatt is megéri Japánban versenyeztetni a fiatalokat - erről Gasly is beszélt idén, szerinte sokat segített neki a japánok munkájának közeli megismerése és megértése, ezt az előnyére tudta fordítani az F1-ben is a Hondával kapcsolatban. Marko egyébként elárulta, hogy a már 24 éves Auer karrierjét mindenképpen egyengetni szeretnék és az F1-et is elképzelhetőnek tartják vele kapcsolatban, de a láthatáron már ott van Adrian Newey fia, Harrison is, akit már támogatnak, de még nem vették be a juniorprogramjukba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: