DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Lemaradt az AlphaTauriról, rámegy a bajnoki címre

Az AlphaTauri Ricciardót választotta a kirúgott De Vries helyére, de az ülésről lemaradó fiatal tehetség sem csalódott: 2024-ben viszont debütálni akar.

A végül Nyck de Vries ülését elfoglaló Daniel Ricciardo mellett a másik igazán nagy esélyes a Red Bull juniorversenyzője, Liam Lawson volt arra, hogy a hollandot felváltsa a faenzai csapatnál, de a fiatal új-zélandi úgy nyilatkozott, hogy megérti az energiaitalosok döntését – és azt is tudja, hogy kemény dió lett volna szezon közben beugrani a kisbikákhoz.

lawson-sf-1



Lawson az idei szezont a japán Super Formulában tölti, abban a bajnokságban ahová többek között Pierre Gasly és Stoffel Vandoorne is „elutazott”, hogy ott tegye meg az F1-es felkészülés utolsó lépéseit. A 21 esztendős versenyző igazán kitesz magáért, hiszen a szezonnyitót rögtön megnyerte, majd az Autopolison és legutóbb a mostani hétvégén Fujiban két újabb sikert hozzátett ehhez – hat futamon három győzelemnél jár, mindig az első ötben zárt, s három versennyel a vége előtt egyetlen pont a lemaradása a bajnoki összetettben.

A Red Bull-növendék célja nem is lehet más, mint a bajnoki cím: „Mindig is itt akartam befejezni a szezont, az volt a célom, hogy jövőre kapjak F1-es ülést, most viszont erre koncentrálok, már csak azért is, mert minden lehetőségem az F1-re azon múlik, hogy itt hogyan teljesítek. Így aztán a lehető legjobban kell zárnom ezt az évet, meg akarom nyerni a bajnokságot, ez adhatja meg az esélyt” – mondta Lawson, aki arra is utalt finoman, hogy akár a Red Bull-családon kívüli lehetőségekre is nyitott lenne:

lawson-sf-2

„Mindent meg kell tennem, hogy a lehető legjobb helyzetben legyek, és ha így se jön össze, legalább azt elmondhatom, hogy semmi többet nem tehettem volna. Készen állok az F1-re ülést akarok, ülés kell nekem, és az sem igazán érdekel, hogy kinek az ülése az!” – mondta az új-zélandi, aki számára a Red Bull egyértelművé tette, mi az elvárás vele szemben: „Azt mondták, hogy most erre koncentráljak, azt várják el, hogy nyerjem meg a bajnokságot, és majd utána beszélhetünk…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: