DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Az F1 kicsit lehetne rugalmasabb

A sportág egy kissé alkalmazkodhatna jobban is az időjárási körülményekhez a kezdési időpontok tekintetében Daniel Ricciardo szerint. Az ausztrál úgy véli, a korábbi kezdés ezúttal segített volna.

Bár tudja, hogy ez egy nehéz ügy, a McLaren versenyzője üdvözölné, ha kicsit rugalmasabbak lennének a kezdési időpontokkal. Daniel Ricciardo szerint az olyan esetekben, amikor előre tudni lehet, hogy szélsőséges időjárás várható, akkor ez hatalmas előnyt jelentene.

Ez a Japán Nagydíjon látottak után fogalmazódott meg benne, ahol a rajt ugyan még az eredeti tervek szerint valósult meg, ám ezt követően jelentős mennyiségű eső zúdult a pályára, így a hosszúra nyúlt piros zászlós szakasznak köszönhetően egy viszonylag rövid versenyt futottak. A korábban meghatározott 53 körből, mindössze 28-at fejezhetett be a mezőny.



„Versenyezni akarunk, ezért azt kívánom, bárcsak jobban csinálnánk. Tudom, hogy most könnyű ezt mondani, de tudtuk, hogy ez az eső jönni fog. Ez hasonló ahhoz, ami 2014-ben volt. Még ha egy órával előrébb is hozzuk, talán 20 kört nyerünk az elején, és akkor lehet belőle egy rendes versenyt csinálni” – árulta el Ricciardo a Motorsportnak.

A 33 esztendős pilóta tisztában van a televíziós szerződések miatti kötelezettségekkel, ettől függetlenül reméli, a legutóbb történtekből sikerül tanulniuk valamit.

„Ez az a pont, ahol ismét megpróbálhatunk tanulni valamit ebből, persze tudom, hogy ott van a tévé meg minden más. Ez is nagy részét teszi ki ennek, de végső soron egy versenyt akarunk látni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: