DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton szerint rosszul döntöttek a rajtnál

A mezőny jelentős része rossz döntést hozott, amikor az intereken kezdte meg a Japán Nagydíjat Lewis Hamilton szerint. A brit úgy látja, az extrém esős gumikkal gumikkal tovább körözhettek volna.

Szinte el sem kezdődhetett a Japán Nagydíj, miután a lezúduló eső mennyisége, a balesetek és a pályára kerülő törmelékek miatt elég hamar félbe kellett szakítani a futamot. A résztvevőknek ezek után jelentős ideig várakozniuk kellett, mire ismét folytatódhatott a verseny, ami így a szokásosnál jóval rövidebbre sikerült.

A rajtnál feltűnő volt, hogy a rajtrácson lévők közül mindenki az intermediate gumikra szavazott, Lewis Hamilton azonban úgy érzi, ezzel nagy hibát követtek el, hiszen az extrém esős körülményekre készített abroncsokkal még tovább mehettek volna egy darabig.



„Valószínűleg mindannyiunknak extrém esős gumikkal kellett volna indulnunk. Amikor a rajtrácsra kimentünk, akkor az interek tűntek jobbnak, de pont akkor kezdett el jobban esni az eső. Ha másképp döntünk, akkor csak mentünk volna tovább, és minden rendben lett volna” – idézte Hamiltont a GPFans.

„Határozottan nehéz volt a látási viszonyok miatt, és félelmetes is volt. Nagyjából mindenütt ilyen volt, mintha idén talán több permetet kaptunk volna, mindenesetre a csata nagyon szórakoztató volt. Nagyon jól éreztem magam, de Esteban jó munkát végzett, hogy előttem maradt. Mindent megpróbáltam, és azt hiszem, mi szórakoztunk a legjobban” – utalt az Esteban Ocon ellen vívott csatájára a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: