DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Ez egy sprintfutam volt

Noha eléggé beszorult Esteban Ocon mögé, Lewis Hamilton élvezte az esős futamot Suzukában. A hétszeres világbajnok nem volt csalódott az eredmény miatt, egyedül a szurkolókat sajnálta.

Az újraindítást követően egészen a leintésig üldözte Lewis Hamilton az Alpine francia pilótáját, aki nagyszerűen védekezett vele szemben, így végül megtarthatta negyedik helyét. A Mercedes versenyzője ezáltal nem sokat tudott javítani rajtpozíciójához képest, ám a történtek ellenére egyáltalában nem szomorkodott.

„Nem érzem magam frusztráltnak. Ez egy sprintverseny volt és azt hiszem, a legjobbat hoztam ki magamból, ezért örülök, hogy ma pontokat szereztünk. Egyszerűen csak nagyon lassúak voltunk az egyenesekben. Közel voltam, amennyire csak tudtam, de amint kibújtam, elhúzott tőlem” – utalt Hamilton az előzési kísérleteire, melyek kudarcba fulladtak az egyenesekben meglévő gyengébb tempójuk miatt.



A brit pilóta egyetlen dolgot sajnált a futammal kapcsolatban, véleménye szerint a japán rajongók ennél többet érdemeltek volna.

„Bárcsak hosszabb lett volna a verseny. Örülök, hogy megtettünk néhány kört a szurkolók előtt, bár ez nem volt egy igazán kiemelkedő futam számukra, tekintve, hogy milyen régóta vártak erre. Ami a körülményeket illeti, az újraindítás után fantasztikus volt. Erről szól az autóversenyzés, nagyon jól éreztem magam. Nem sokat lehetett látni, az autó is csúszkált, de ilyen a versenyzés. Tökéletesen alakult számunkra az újraindítás, bár tovább mehettünk volna még a sötétben” – nyilatkozta a Sky Sports adásában.

A 37 éves versenyző a futamot követően Max Verstappennek is gratulált második világbajnoki címéhez, majd elárulta, jövőre erősebben szeretnének visszatérni.

„Gratulálok Maxnak. Ami minket illeti, tisztában vagyunk a problémákkal, és szerintem nem felejtettünk jó autót építeni. Nincs kétségem afelől, hogy jövőre jobbat készítünk. Hogy sikerül-e orvosolni az idei gondokat vagy sem, az majd kiderül, ha odaérünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: