DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Verstappen és Magnussen is apjával indulna Le Mans-ban

Nagy a várakozás az endurance-versenyzés új korszakával, az úgynevezett hiperautókkal kapcsolatban. Két jónevű F1-es is elgondolkozott: mi lenne, ha apjával egy csapatban méretné meg magát a legendás hosszútávú versenyen?

Az már korábban biztossá vált, hogy hamarosan a hosszútávú versenyzés csúcskategóriáját az úgynevezett hiperautók jelentik majd, ezzel kapcsolatban pedig az Aston Martin bejelentette, hogy a Red Bullal közösen tervezett Valkyrie-vel képviseltetni is fogja majd magát Le Mans-ban. És ha már Red Bull: Max Verstappen is elgondolkozott azon, mi lenne, ha elindulna a legendás hosszútávú versenyen.

„A csapattal még nem beszéltem erről, de nagyon jó lenne egyszer részt venni a versenyen! Hogy mikor, na ez egy jó kérdés. Apuval is beszéltem már erről, szóval ideje lesz edzenie kicsit! Ha egyszer erre kerül a sor, hogy én Le Mans-ban indulok, azt mindenképp az apámmal szeretném.” Bár a való életben Verstappen kizárólag formaautókkal versenyzett, szimulátoron van endurance-tapasztalata is. Ráadásul szereti is ezt a műfajt „Imádom! Rengeteget néztem a versenyeket, amikor pedig apu versenyzett, ott is voltam Le Mans-ban. Az nagyon tetszik, hogy annyiféle autó, annyiféle kategória van, neked pedig meg kell találnod az utat ebben az óriási forgalomban. Főleg este lehet zseniális élmény itt menni. Egyszer megcsináltam online, óriási.”

00118005_032



Verstappent F1-es riválisa, Nico Hülkenberg inspirálja, a holland úgy véli, a száguldó cirkusz versenyzőinek pont a német példája okán reális cél lehet Le Mans, amennyiben a versenynaptárak nem ütköznek. „Nico elment, megcsinálta, meg is nyerte. Nyilván én is mindig nyerni akarok, de ott azért kell a szerencse is, hiszen nagyon hosszú a verseny.”

A Haas F1-es csapatának versenyzője, Kevin Magnussen is valami hasonlón töri a fejét, akinek apja, a korábban szintén F1-es Jan 1999 óta rendszeres Le Mans-résztvevő, csak 2015-ben nem tudott indulni egy időmérős baleset miatt. „Mindig mondtam, hogy nagyon szeretnék az édesapámmal egy csapatban versenyezni. Ki tudja, ez a hiperautó-koncepció milyen gyártók fantáziáját indítja majd be. Jó lenne apuval indulni, egy álmom válna valóra. Ha ez nem jön össze, akkor viszont valószínűleg csak az F1-re fogok koncentrálni. Nem azért, mert ne lenne kedvem hozzá, hanem mert egyszerűen így döntök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: