DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Lotterer először kénytelen WEC-futamot kihagyni

Andre Lotterer egyszerre igyekszik helyt állni két versenysorozatban is, emiatt azonban életében először kihagyni kényszerül a sebringi fordulót. A korábbi Le Mans-győztessel ilyen nem történt még.

Korábban az Audival ért el kimagasló sikereket a versenyágban a tapasztalt német pilóta (háromszor is az első helyezett trió tagja volt), a gyártó kivonulásakor pedig először a Porsche, majd a privát Rebellion színeiben maradt a sorozatban. A 3-as számú Rebellion hosszú évek óta az egyetlen privát alakulat, amely képes volt versenyt nyerni a WEC-ben, mivel tavaly a domináló Toyotákat szabálytalanság miatt kizárták Silverstone-ban.

A március 15-én rendezendő sebringi fordulót azonban kénytelen lesz kihagyni a német ász, mivel abban az időpontban éppen a Formula-E istállójánál lesz munkája a szimulátoros teszteknél. Helyére ideiglenesen Mathias Beche érkezik. Beche 2013-ban már versenyzett a Rebellionnál, most ismét Bruno Senna és Neel Jani partnereként érkezik.

Lotterer pályafutása legnagyobb sikereit az Audival érte el


A háromszoros Le Mans-győztes Lotterer jelenleg a második helyen áll a Formula-E összesített tabelláján, az élcsapatnak számító DS Techeetah színeiben versenyezve pedig bajnoki álmokat is dédelgethet. Valószínűleg ezért helyezi inkább előtérbe az elektromos sorozatot Sebringgel szemben. Amikor tavaly Fernando Alonso azt nyilatkozta, hogy a privátok már szinte ugyanolyan erősek, mint a hibrid-Toyoták, Lotterer ezt az év viccének nevezte.

Márciusi hiányzása az első lesz azóta, hogy a WEC-sorozatban versenyez. A 32 éves német egyébként egyetlen versenyhétvégén a Formula-1-ben is kipróbálhatta magát, 2014-ben a Caterham színeiben indulhatott Spa-Francorchamps-ban, sajnos azonban nem sok öröm jutott neki, ugyanis alig néhány perc elteltével technikai hiba miatt kiesett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: