Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 22. szombat

Sebring

Alonso: Három éven belül visszatérhetek

Fernando Alonso, bár tavaly hátat fordított a Formula-1-nek, nem zárja ki, hogy 2020-ig visszatérhet a sportba. Ugyanakkor idén egyáltalán nem koncentrál a száguldó cirkuszra.

részletek

Alonso újra győzött Amerikában

Daytona után egy másik ikonikus floridai pályán, Sebringben aratott győzelmet társaival. A Toyota újabb egy-kettes sikert ért el a WEC 1000 mérföldes versenyén, Hartley dobogóval tért vissza a bajnokságba.

részletek

WEC: Floridában a Toyota hibrid erőgépei

A téli szünetet követően a TOYOTA GAZOO Racing csapata jövőhéten, március 15-én ismét rajthoz áll a 2018-2019. évi FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnyében – ezúttal első alkalommal Floridában, az 1000 mérföldes Sebring futamon. Az évad első felében sikert sikerre halmozó, még a legendás Le Mans 24 órás versenyt is megnyerő Toyota csapat az első helyről várja a folytatást.

részletek

Lotterer először kénytelen WEC-futamot kihagyni

Andre Lotterer egyszerre igyekszik helyt állni két versenysorozatban is, emiatt azonban életében először kihagyni kényszerül a sebringi fordulót. A korábbi Le Mans-győztessel ilyen nem történt még.

részletek

"Nagyon trükkös" - Montoya Ferrarit tesztelt

A kolumbiai ex-F1-es pilóta háttérbe került IndyCar-csapatánál és sorozatot válthat - tesztelt egy Ferrarit Sebringben és van esély rá, hogy az olasz csapattal fog versenyezni.

részletek

Retro - Az első McLaren-győzelem

Az F1-es csapat ekkor talán még gondolatban sem létezett, de annak későbbi alapítója végleg letette a névjegyét, amikor, bár némi szerencsével, de győzelmet szerzett az 1959-es bajnoki finálén.

részletek

Retro – Mario Kart-mód az F1-ben

Az első USA Nagydíj edzésein kapkodhatták a fejüket az európaiak: egy egyáltalán oda nem illő autó mellett egy a pálya felét levágva az első sorba kerülő versenyző is sok beszédtémát szolgáltatott nekik...

részletek

Amikor... Egy betolt autó bajnoki címet ért

Legújabb visszaemlékezős írásunkban az USA-ban rendezett F1-es nagydíjak legjavát idézzük fel - mind a 10 helyszínre visszapillantva egy-egy momentum erejéig, igaz, több pálya csak egyszer kapott helyet a versenynaptárban.

részletek

Bourdais és Fittipaldi lettek Sebring győztesei

Az Action Express Racing csapat autója, azaz Sebastien Bourdais, Christian Fittipaldi és Joao Barbosa nyerték az USA egyik legrangosabb hosszútávú versenyét, a sebringi 12 órást.

részletek

Jubileumi versenycsíkokkal áll rajthoz a hétvégén a BMW

Március 21-én, szombaton a United SportsCar Championship (USCC) futamain versenyző BMW RLL csapat immáron 63. alkalommal állít BMW versenyautót a floridai Sebring aszfaltcsíkjának rajtrácsára, a tengerentúli USCC versenyautó-bajnokság idei második, 12-órás hosszú távú megmérettetésén.

részletek

Tíz másodperccel lassabb a Nissan az Audinál

A WEC új érkezőjének idő előtt kellett befejeznie tesztjét Sebringben, ráadásul a hírek szerint óriási lemaradásban voltak az Audihoz képest. Több versenyzőjük hoppon maradt, nem tudtak autóba ülni.

részletek
Olvastad már?