DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Sebring

Dominált a Toyota, dobogón a Ferrari

Hiába a váratlan pole, a Ferrarinak igazából nem volt esélye a Toyoták ellen a WEC sebringi nyitányán. Az LMP2-ben és GT-ben is dráma döntött az elsőségről.

részletek

A Toyota kezdte az élen a WEC új korszakát

A sebringi prológussal vette kezdetét az európai és amerikai csúcskategóriákat egymással összeengedő WEC új évada: a Toyota a leggyorsabb.

részletek

Mercedes-pilóta fosztotta meg a virtuális sebringi dobogótól Verstappent

Az F1-es szezont követően újra e-sporttal tölti idejét Max Verstappen, a Le Mans Virtual Seriesben azonban nem annyira domináns, mint a valóságban.

részletek

Toyota-bukás, piros zászlók és Alpine-siker

Háromszor is meg kellett szakítani az így lerövidült sebringi 1000 mérföldes versenyt, amelyen első győzelmét aratta az Alpine. A futam Jose Maria Lopez óriási balesetéről marad emlékezetes.

részletek

Videó: Hatalmas bukások borzolták a kedélyeket a Sebringi 12 óráson

Hatalmas balesetek tarkították a szombaton megrendezett Sebringi 12 órás versenyt. Előbb a GT3-asoknál, majd az LMP2-eseknél történt egy hatalmas csattanás, de szerencsére senki sem sérült meg.

részletek

Rejtélyes haláleset történt a Sebringen

Az IMSA Sportautó-bajnokság egyik vasárnapi futamán az 59 éves Timothy George tisztázatlan okokból a bokszba hajtott, ahonnan a pályakórházba szállították, ám segíteni már nem tudtak rajta.

részletek

Alonso: Három éven belül visszatérhetek

Fernando Alonso, bár tavaly hátat fordított a Formula-1-nek, nem zárja ki, hogy 2020-ig visszatérhet a sportba. Ugyanakkor idén egyáltalán nem koncentrál a száguldó cirkuszra.

részletek

Alonso újra győzött Amerikában

Daytona után egy másik ikonikus floridai pályán, Sebringben aratott győzelmet társaival. A Toyota újabb egy-kettes sikert ért el a WEC 1000 mérföldes versenyén, Hartley dobogóval tért vissza a bajnokságba.

részletek

WEC: Floridában a Toyota hibrid erőgépei

A téli szünetet követően a TOYOTA GAZOO Racing csapata jövőhéten, március 15-én ismét rajthoz áll a 2018-2019. évi FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnyében – ezúttal első alkalommal Floridában, az 1000 mérföldes Sebring futamon. Az évad első felében sikert sikerre halmozó, még a legendás Le Mans 24 órás versenyt is megnyerő Toyota csapat az első helyről várja a folytatást.

részletek

Lotterer először kénytelen WEC-futamot kihagyni

Andre Lotterer egyszerre igyekszik helyt állni két versenysorozatban is, emiatt azonban életében először kihagyni kényszerül a sebringi fordulót. A korábbi Le Mans-győztessel ilyen nem történt még.

részletek

"Nagyon trükkös" - Montoya Ferrarit tesztelt

A kolumbiai ex-F1-es pilóta háttérbe került IndyCar-csapatánál és sorozatot válthat - tesztelt egy Ferrarit Sebringben és van esély rá, hogy az olasz csapattal fog versenyezni.

részletek

Retro - Az első McLaren-győzelem

Az F1-es csapat ekkor talán még gondolatban sem létezett, de annak későbbi alapítója végleg letette a névjegyét, amikor, bár némi szerencsével, de győzelmet szerzett az 1959-es bajnoki finálén.

részletek