DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mercedes-pilóta fosztotta meg a virtuális sebringi dobogótól Verstappent

Az F1-es szezont követően újra e-sporttal tölti idejét Max Verstappen, a Le Mans Virtual Seriesben azonban nem annyira domináns, mint a valóságban.

A virtuális sebringi 500 mérföldös verseny időmérőjén egy magyar szimulátoros, az R8G csapattal szereplő Csincsik Marcell teljesítette a legjobb köridőt, de az előző fordulón kapott 10 rajthelyes büntetés miatt nem kezdhetett egysége pole-pozícióból. A rajtelsőséget így a Porsche Coanda autója kapta: Joshua Rogers, Laurin Heinrich és Mack Bakkum a győzelmet is megszerezte.

Max Verstappen – aki a Redline csapat 1-es rajtszámú autójában Jeffrey Rietveld és Maximilian Benecke társa volt – az első soros rajt után a harmadik helyen haladt, de mindössze hat körrel a vége előtt a negyedik pozícióba szorították. A Mercedes kötelékébe tartozó James Baldwin előzte meg a versenyben, aki komoly név a szimulátorozásban, ő lett a versenyszám aranyérmese az idei Autósport Játékokon.

A versenyen más ismert nevek is részt vettek: jelen volt Romain Grosjean, Beitske Visser a W Seriesből, valamint a GT-ből ismert Raffaele Marciello.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: