Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 27. kedd

Formula-E

Ne maradj le semmiről a Spanyol Nagydíj hetén!

Barcelonában folytatódik a Formula-1-es szezon, de lesz MotoGP, DTM és WEC is a hétvégén, miközben a Formula-E hét közben zárja az idényét, valamint az Indy 500-on is elindul a program.

részletek

Berlin 3.: Günther a hajrában vadászta le Vergne-t

Hiába vezetett sokáig a pole-ból induló Vergne, a BMW-s a hajrában megelőzte őt, sőt a legvégén már nem a francia, hanem Frijns ellen kellett védekeznie. A bajnokságot vezető Da Costa negyedik lett.

részletek

Nincs idei dátum az FE 2020/21-es versenynaptárában

Elnevezésben két évet, időtartalmában viszont csak egyet érinti a Formula-E következő szezonjára vonatkozó versenynaptár, amit pénteken jóváhagyott a WMSC. Januártól júliusig tart az idény.

részletek

Hat berlini futammal folytatódik és zárul a Formula-E szezonja

Miközben az F1-ben és a MotoGP-ben néhány helyszín duplázik, az elektromos sorozat bő egy hét alatt nem kevesebb, mint hat versenyt rendez majd a Tempelhof repülőtéren – igaz, eltérő nyomvonalakon.

részletek

Kizárták a pilótát, mert szimulátorost indított maga helyett

Szürreális botrány alakult ki a Formula-E virtuális berlini versenye után: kiderült, hogy Daniel Abt helyett egy profi e-sportoló indult és ért célba harmadikként az audis autójával.

részletek

Századok döntöttek a Formula-E pole-járól

Da Costa bizonyult a leggyorsabbnak, de csak egy hajszállal - a pontversenyt vezető nem is tudott mért kört összerakni, kiváló időmérővel hangoltak a pilóták a hamarosan kezdődő futamra.

részletek

Az ABB és a Porsche együttműködésre lép

Az ABB, vezető ipari technológiai vállalat a Porsche autógyárral közösen jelentette be új, exkluzív partnerségi együttműködését az e-mobilitás fejlesztése területén. A többszintű megállapodás részeként az ABB a TAG Heuer Porsche Formula E csapat hivatalos támoga-tójává válik. A Porsche Motorsport idén az első versenyévét tölti az ABB FIA Formula E bajnokságban, az ABB pedig harmadik éve működik közre névadó partnerként az első tel-jesen elektromos üzemű világverseny-sorozatban.

részletek

Karanténban tartják Ma Csinghuát és csapatát

A leginkább Kínában tomboló koronavírus az autósport résztvevőit sem kíméli. A Formula-E-ben versenyző Ma Csinghua önként vállalt 14 napos karantént az FE következő fordulója előtt.

részletek

Törölték a Sanya ePrix-t a koronavírus miatt

Az FIA, a Formula-E és a kínai kormány közösen úgy döntöttek, hogy miután a koronavírus egyre nagyobb fenyegetést jelent, a március 21-ére kiírt Sanya ePrix idén elmarad.

részletek

Massa szerint Alonso a Formula-E-ben köthet ki

A spanyol korábbi ferraris csapattársa úgy véli, nem kizárt, hogy a kétszeres F1-es világbajnok a jövőben az elektromos sorozatban álljon rajthoz – de előbb még egy komoly kihívás vár rá a Dakar révén.

részletek

Carey szerint nem jelent fenyegetést az F1-re a Formula-E

A száguldó cirkusz első embere szerint a két szakág teljesen különbözik egymástól, és több tényező is teljesen egyedivé teszi a Formula-1-et – többek között a pilótáikat is ezek közé sorolta.

részletek

Vergne: Durva dolgok voltak a Red Bullnál

Bár legbelül hálás az energiaitalosoknak, hogy rajtuk keresztül bejutott az F1-be, nem volt egyszerű élete a bikáknál. Előfordult, hogy a franciát egy pole-pozíció és egy győzelem után is leszúrták.

részletek
Olvastad már?