DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap
WEC

Villeneuve édesapja halálának helyszínén versenyez

Jacques Villeneuve már évekkel ezelőtt visszavonult, idén azonban két különböző sorozatban is részt vállal. Az 1997-es világbajnok azon a pályán is versenyezni fog, ahol édesapja életét vesztette.

A tavalyi esztendőben többször is hallatta hangját a Williams utolsó világbajnoka, Jacques Villeneuve ugyanis a Sky Italia televíziós szakértőjeként tevékenykedett. Ezt idén is folytatja, de ezzel egy időben részt vesz a NASCAR Whelen Euro Szériában, valamint néhány verseny erejéig bekapcsolódik az olasz GT Endurance bajnokságba is, ahol egy Ferrari 488 GT3 versenyautót vezet majd.

„Számomra most a NASCAR élvez elsőbbséget. Ebből kifolyólag nem veszek részt a GT bajnokság minden futamán” – magyarázta a kanadai a Motorsport.com szakoldal kérdésére. Az európai NASCAR-sorozat április 13-án rajtol Valenciában, tizenhat versenyből áll, majd Belgiumban zárul a kaland, Zolderben, egy olyan helyszínen, ami természetesen Villeneuve számára különös jelentőséggel bír.

Gilles Villeneuve nem sokkal halála előtt


„Az európai NASCAR-széria utolsó két futamát egy zolderi hétvégén, Belgiumban rendezik meg. Számomra ez egy olyan verseny, amit biztosan nem hagyhatok ki. Zolder az a pálya, ahol Gilles (Jacques édesapja) életében utoljára vezetett és itt hunyt el. Soha nem jártam még itt, így különösen fontos esemény lesz számomra” – fogalmazott Villeneuve.

A GT bajnokságban indított Baldini Ferrarit a híres 27-es rajtszámmal vezeti majd? A családi hagyomány szerint igen. „Boldog vagyok, hogy egy Ferrari volánjánál ülhetek. A rajtszám tekintetében én jobban kedvelem a tizenkettest, mint a huszonhetest. Gilles a 27-es számú autóban vesztette életét, ugyanakkor én az Indy 500-at szintén a 27-es számú versenyautóban nyertem” – tette hozzá Jacques Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: