Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

Rajtszám

Újabb, rajtszámokkal kapcsolatos furcsaságok

Évek óta saját rajtszámmal rendelkeznek a Formula-1-es mezőny tagjai. De tudjuk-e, mikor alakult ki tökéletes, a rajtszámokkal megegyező sorrend az időmérőn, illetve a futamon?

részletek

Hamilton: Én vagyok az első, de nem kedvelem az egyes rajtszámot

A hatszoros világbajnok továbbra sem cseréli le autóján a 44-es számot, bár ehhez joga lenne. Egyrészt saját motivációját igyekszik fenntartani ezzel, másrészt nem is igen kedveli az egyest.

részletek

Rajtszámokkal kapcsolatos különlegességek

A Formula-1-ben a rajtszámokat különös becsben tartják. De milyen érdekességeket láthatunk az elmúlt évtizedekben, ki indult legtöbbször egyessel, kikkel nőtt össze megszokott rajtszáma?

részletek

Különleges rajtszámok a Formula-1-ben

Sokak szerint csak egy szám, más pilóták számára viszont ikonikus jelentőséggel bír, mit festenek az autójukra. Ki és miért indult 208-as rajtszámmal, hogyan került elő a nullás, hogyan változott a rendszer?

részletek

Villeneuve édesapja halálának helyszínén versenyez

Jacques Villeneuve már évekkel ezelőtt visszavonult, idén azonban két különböző sorozatban is részt vállal. Az 1997-es világbajnok azon a pályán is versenyezni fog, ahol édesapja életét vesztette.

részletek

Vettelnek a bűvös ötös segíthet idén

Az olasz rajongók egy emberként remélik, hogy az ötös szám 2019-ben valóban jó ómen lesz Sebastian Vettel számára és sokadik nekifutásra idén végre megszerzi a világbajnoki címet a német.

részletek

Miért választotta jövő évi rajtszámát Kubica?

Robert Kubica nyolc év kihagyást követően tér vissza a Formula-1 világába. Neki is egy állandó rajtszám mellett kellett dönteni, ahogy a többi érkezőnek is. A lengyel hamarosan kezdi a felkészülést.

részletek

Albon egészen ikonikus rajtszámot választott

Négy hete már, hogy eldőlt, a Toro Rosso Alexander Albont szerződtette Danyiil Kvjat mellé 2019-re. A thaiföldi újonc a rajtszámának is olyat választott, amivel sokan híresek lettek már a sportban.

részletek

Norris: Nem akartam Rossit majmolni a 46-ossal

Az F1-es újonc arról beszélt, választott 4-es rajtszáma mögött semmilyen különleges sztori sem áll. Tett egy különös beismerést: két példaképe van csupán, Valentino Rossi és Alexander Albon.

részletek

Kiadták a 2019-es F1-es nevezési listát

A csapatok és pilóták jövő évi jegyzékében már a Force India új neve szerepel, emellett az érkező pilóták által választott állandó rajtszámok is feltűnnek benne.

részletek

Hamilton: Nem szeretem az 1-es számot

Az első szabadedzésen Lewis Hamilton autóján az 1-es rajtszámot figyelhettük meg, de a brit elárulta, hogy ezután is kedvencét, a 44-est kívánja használni, elmondta, miért használta most az egyest.

részletek

Melyek a legsikeresebb rajtszámok?

Minden pilóta saját magának választ egyedi rajtszámot évek óta a Formula-1-ben. De azt vajon tudjuk-e, hogy milyen rajtszámmal nyerték eddig a legtöbb futamot és mennyire sikeres a többi?

részletek
Olvastad már?