Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 27. szombat

GillesVilleneuve

Villeneuve édesapja halálának helyszínén versenyez

Jacques Villeneuve már évekkel ezelőtt visszavonult, idén azonban két különböző sorozatban is részt vállal. Az 1997-es világbajnok azon a pályán is versenyezni fog, ahol édesapja életét vesztette.

részletek

Montreal, az első győztesek otthona

Az F1-es pilóták egyik kedvenc helyszínének számít a Circuit Gilles Villeneuve, ha első futamgyőzelmekről van szó: az elmúlt negyven évben hatan is itt jutottak fel először a dobogó tetejére.

részletek

Retro - Villeneuve viharon és Renault-n át

1979-ben ezen a napon rendezték azt a Dél-afrikai Nagydíjat, amely az F1-be megérkező Renault első kézzelfogható sikerét hozta, emellett viszont a közvetlenül a rajt után megérkező viharról is emlékezetes maradt.

részletek

Retro – Villeneuve és az első szárny

A Kanadában, sok éve ezen a napon rendezett versenynek fontos hatása volt az 1981-es bajnoki cím kimenetelére, leginkább mégis Gilles Villeneuve Ferrarijának „törött orra” miatt emlékeznek rá, amely az ikonikus pilóta küzdeni akarásának szimbóluma.

részletek

Retro – „Győzz Gilles-ért!”

Versenyzett a McLaren, Ferrari, Renault és még Haas színeiben is, de valódi sikert csak az olaszokkal tudott elérni – akik Gilles Villeneuve halála után hívták a csapatba, a legendás 27-es autó volánja mögé. Patrick Tambay karrierjét elevenítjük fel születésnapja alkalmából.

részletek

Retro - Amikor senki se „akart” nyerni Monacóban

Az F1 történetének egyik legkülönösebb befutóját szolgáltatta az 1982-ben ezen a napon rendezett Monacói Nagydíj, amelyen a mezőny élén állók látszólag mindent elkövettek annak érdekében, hogy ne jussanak el a célig. Valakinek azért mégis sikerült.

részletek

Retro – A legendás 27-es halála

Gilles Villeneuve halálának évfordulóján a tragédia körülményeit és utóhatásait idézzük fel: a milliók szemébe könnyet csaló balesetet, melyet az F1 látszólag másnapra megpróbált elfelejteni.

részletek

Retro – Minden összefügg

Az 1982-es F1-es szezon második futama egy nagy botrányt hozott: az első két helyezett kizárása komoly következményeket vont maga után, ami akár Villeneuve halálával is összefüggésbe hozható.

részletek

Retro - Akit kísértett Villeneuve halála

1946-ban ezen a napon született Gilles Villeneuve halálos balesetének résztvevője, Jochen Mass, aki miután szenvedő alanyává vált egy újabb hasonló bukásnak, még abban az évben hátat fordított az F1-nek.

részletek

Átkos százasok - A Ferrari jubileumi futamai

Kilenc lehetőségből csak egyszer győztek, és a 18-ból csak négyszer végeztek a dobogón. A Ferrarinál több mint fél évszázada várnak arra, hogy elsőként intsék le őket egy jubileumi versenyükön.

részletek

Retro - Villeneuve három keréken is király

Gilles Villeneuve rövid pályafutása alatt, de főleg az után rengeteg rajongóra tett szert, olyan mutatványai miatt is, mint amilyet 1979-ben, az F1-es Holland Nagydíjon produkált.

részletek

Retro - A legendás Villeneuve-Arnoux csata

Ezen a napon rendezték azt a Francia Nagydíjat, ami sokaknak bizonyára elsőként jut eszébe, ha a sport hőskorából kell egy futamot kiemelniük. Az első turbómotoros győzelem csak a második legérdekesebb dolog volt.

részletek
Olvastad már?