DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc most olyan, mint Gilles Villeneuve?

A Ferrari monacói F1-es pilótája több bravúrt is bemutatott már idén egy arra abszolút alkalmatlan autóval - egy szakértőt ez a teljesítménye Gilles Villeneuve hőstetteire emlékezteti...

David Tremayne, a Formula-1.com egyik szakírója szerint Charles Leclerc idei teljesítménye hasonílt ahhoz, mint amit korábban Gilles Villeneuve-től láthattunk akkor, amikor a Ferrari ugyanolyan versenyképtelen volt, mint most. A monacói pilóta a dobogóra önerőből esélytelen autóval már többször is odavarázsolta magát a közvetlen élmezőnybe, sőt, a pódiumra is, így jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán annak ellenére, hogy egyszer már lenullázta a saját és Sebastian Vettel versenyét is.

"Számomra a legutóbbi futam kiemelkedő teljesítménye megint Charles Leclerc-é volt" - írta elemzésében Tremayne. "Bizonyos értelemben, Sebastian Vettel jelenlegi gondjait is tekintve arra emlékeztet, ahogy Gilles Villeneuve vezette a siralmas Ferrari T5-öt 1980-ban: élen tudott állni bizonyos futamokon, míg csapattársa, a világbajnok Jody Scheckter még azzal is megszenvedett, hogy pontot szerezzen."

00120010_549



"Charles rögtön az első futamon dobogóra állhatott és bár szerencséje volt, de így is nagyszerűen vezetett. Utána a Stájer Nagydíjat elrontotta (de azonnal feltette a kezét és elismerte), aztán jött egy frusztráló tizenegyedik hely Magyarországon. Majd megint dobogóra állt Silverstone-ban és a legutóbbi versenyen is behozta az autót a negyedik helyre. Azt az autót, amely a negyedik-ötödik legjobb csak a mezőnyben" - magyarázta.

"Számomra ez a legutóbbi volt a legjobb idei teljesítménye, nemcsak azért, mert a Ferrarinak nincs joga önerőből ilyen előkelő helyen végezni, de a jól kivitelezett egykiállásos stratégia miatt is. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szenvedett a Mercedesszel, Charles pedig egy sokkal nehezebben vezethető autóval megcsinálta. Ez bravúr volt, Gilles is büszke lenne rá."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: