DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Gene: Alonso megnyerheti a Le Mans-i 24 órást

Fernando Alonso egyre többet szerepel az F1-en kívül, az Indy 500 mellett egy parányit már a hosszútávú versenyzésbe is belekóstolt. Marc Gene szerint honfitársa Le Mans-ban is sikeres lehet.

A McLaren versenyzője a napokban Bahreinben egy LMP1-es teszten vett részt a Toyotával. Alonso, akárcsak az Indy 500-as első köreiben, itt sem okozott csalódást, és rögtön felvette a ritmust a legnagyobbakkal. 113-szor ért körbe a tesztnap alkalmával a japán márka autójával, bár volt nála gyorsabb újonc is a bahreini teszten.

Marc Genét arról kérdezték a riporterek, elképzelhetőnek tartja-e Alonso Le Mans-i indulását: „Természetesen. Ha erre a következő évben kerülne sor, akkor ott van a Toyota, mert privát csapatként nagyon nehéz megnyerni a ezt a versenyt. Fernando még csak ezt a tesztet teljesítette, és olyan szinten vezetett, hogy már harcban lenne a győzelemért.”

 gene-alonso-megnyerheti-a-le-manst



„Egyszerűen hihetetlen, amit csinál. Fernando azok között van, akik tényleg imádnak vezetni és versenyezni” - folytatta Gene, akit Alonso Indy 500-as szereplése is lenyűgözött.

A spanyol ex F1-es pilótának azt is felvetették, hogy Alonso karrierjére kihatással lehet, ha mindkét sorozatban szerepel: „Nem, nem hinném. Jó dolog, hogy el tud indulni mindkettőn. Kíváncsian várom a McLaren-Renault következő évi szereplését is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: