DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Alonso 113 kört teljesített a Toyotával

A spanyol versenyző is részt vett a WEC bahreini újonctesztjén, ahol folyamatosan javulni tudott a számára ismeretlen technikával – ám még így sem ő volt a leggyorsabb a most debütálók közül.

A Toyota szombat késő este jelentette be, hogy Fernando Alonsónak is lehetőséget adnak az endurance-világbajnokság bahreini újonctesztjén, amelyre egy nappal az ottani évadzáró után, vasárnap került sor. A kétszeres Formula-1-es világbajnok Sebastien Buemitől vette át a kormányt, miután a japánok állandó pilótája megtett néhány bemelegítő kört az autóval. Délelőtt 37 kört teljesített a spanyol, legjobb ideje pedig 1:43,709 volt a számára ismeretlen technikával.

Délután aztán több etapot is futott Alonso, akinek célja a jövő évi Le Mans-i 24 óráson való részvétel, aminek egyértelmű jele a mostani teszt is. Az F1-ben a McLarent erősítő versenyző nagyjából nyolc-kilenc körös távokat teljesített, és sikerült gyorsulnia is: végül a nap folyamán összesen 113 kört tett meg a Toyotával, és 1:43,103-as legjobb idővel zárt.

Összehasonlításképp: ez bő két és fél másodperccel marad el a nap leggyorsabb körét megfutó Timo Bernhard eredményétől. Alonso teljesítményét azonban érdemes a másik két újonchoz viszonyítani, akik közül a Porschét éppen Bernhardtól átvevő Pietro Fittipaldi, a Formula V8 3,5-ös széria utolsó bajnoka volt a legjobb 1:42,275-ös idővel, míg a másik Toyotát vezető Thomas Laurent 1:43,273-nál állította meg a stoppert – igaz, az LMP2-ben induló pilóta délután már nem gurult pályára, helyette Mike Conway körözött a #7-es géppel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: