DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Webber első győzelmét szerezte a WEC-ben

Megállíthatatlan volt a 17-es számú Porsche-Hybrid hazai pályán: Mark Webber első hosszútávú győzelmét szerezte, megelőzve a 18-as autót - a Toyoták sehol sem voltak.

Szebb eredménnyel nem is bizonyíthatta volna a Porsche, hogy ott a helye az LMP1 legjobbjai között, hiszen miután a héten bejelentették, hogy még két évvel meghosszabbították WEC-programjukat, a német gyártó mind az időmérőn, mint a versenyen megállíthatatlan volt a Nürburgringen.

Igaz, ha a pole-t megszerző 18-as autó (Dumas, Jani, Lieb) szemszögéből nézzük az eseményeket, kevésbé lehetne örülni, ugyanis a pole-pozíciót megszerző egységet összesen 95 másodperces stop&go-büntetéssel sújtották a verseny közepén, amivel elúszott a győzelem. De a 919-es tempóját bebizonyítandó, a Porsche zseniális felzárkózást mutatott, megküzdve a két Audival, előbb a harmadik, majd a második helyért.



Dr. Wolfgang Ullrich - aki amúgy sem láthatta volna Mike Rockenfeller diadalát a DTM-ben vasárnap délután, Moszkvában - alakulata egy percig sem tudta felvenni a versenyt a fehér gépekkel, így csak a pódium alsó fokáért állhattak csatában. A csata mondjuk erős szó, hiszen Lucas di Grassi vezette 8-es gép hagyta maga mellett elmenni André Lotterert, hogy a német egysége a lehető legtöbb pontot szerezze a világbajnokságon - lévén ők vezetik a tabellát.

A két Toyota sima és hibátlan versenyt futott, azonban ez sem volt elég, hogy legyűrjék a német autókat: a Buemi/Nakaima/Davidson trió az ötödik helyen zárt a Conway/Sarrazin/Wurz egység előtt. Az LMP2-ben nem változott a helyzet két és fél hónapot követően, hiszen ugyanaz a KCMG-Oreca (Howson/Tandy/Bradley) szerezte meg a diadalt, amelyik Le Mansban. A GTE-Pro-kategóriában szintén Porsche-győzelem született (Christensen/Lietz), megelőzve a csapattárs párost, Makowieckit és Pilet-t, a GTE-Am-ban futó autók között pedig az SMP Racing Ferrarija bizonyult a legjobbnak, Victor Shaytar, Andrea Bertolini és Alexei Basov vezetésével.

A Hosszútávú-világbajnokság három hét múlva folytatódik, Austinban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: