DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Mikkelsen Európa-bajnok, Hadik magyar bajnok a Rally Hungaryn

Nicolay Gryazin győzött Nyíregyházán, a másodikként a magyar értékelést megnyerő Mads Ostberg futott be. Hazai pilóta nem állt dobogón, pedig Herczig Norbert és Hadik András is esélyes volt rá.

Másodszor indult és másodszor nyert Magyarországon Nicolay Gryazin: az orosz a Boldogkő Rali megnyerése után (amely eredményt műszaki szabálytalanság miatt elvettek tőle) a Rally Hungaryn is a dobogó legfelső fokára állt – szinte végig ő vezette az értékelést.

A második helyen a norvég Mads Ostberg végzett, a dobogó legalsó fokára a lengyel Miko Marczyk állt. Két magyar versenyző is esélyes volt az összetett dobogós pozíciójára. Herczig Norbert a második helyen haladt, mikor a vasárnapi programot nyitó 8. szakaszon összetörte a Skodát. A második pozíciót Hadik András örökölte meg, aki még az utolsó szakaszt is harmadikként kezdte meg, de a magyar bajnokságra összpontosító fordos a 14. gyorsasági végére 4 másodperccel kikapott Marczyktól.

Hetedikként ért csak be Andreas Mikkelsen, a tavalyi Rally Hungary győztese, de a skodás norvég ezzel az eredménnyel is bebiztosított az Európa-bajnoki címet, bár a szezonból egy forduló, a Kanári-szigeteki Rali még hátravan.

A magyar ralibajnokságban viszont a szezonzáró volt a Nyíregyháza Rali, melynek értékelését az idehaza is teljes szezont futó Ostberg nyerte – sorban harmadik győzelmét szállítva – Hadik és Klausz Kristóf előtt. Az eredménnyel Hadik bebiztosította a 2021-es bajnoki címet, az elmúlt négy évben a harmadikat.  Fő riválisa, Csomós Miklós szombati defektje miatt nem lehetett bajnok, ő végül negyedik pozícióban zárta a magyar értékelést. Turán Frigyes és Velenczei Ádám a szombati napot követően feladták a versenyt.

Az Európa-bajnokság magyar versenyének részletes eredménylistája ide kattintva található meg.

Frissítve: Gryazint súlyosan, 15 perccel büntették, mert nem állt meg Herczig balesetének helyszínén, így a 24. pozícióba esett vissza. Ostberg ezzel az ERC-győzelmet is megszerezte, Hadik pedig megörökölte az abszolút dobogós pozíciót.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: