DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Rali

Defektözön a Rally Hungaryn, Herczig második

Szinte mindenki defektet kapott az ERC hazai futamának szombati napján, amely után Herczig Norbert dobogós helyen áll, míg a magyar értékelésben Hadik András egy lépésre a bajnoki címtől.

Hét gyorsasági várt a Rali-Európa-bajnokság mezőnyére a szezonzáró verseny, a magyar bajnoki értékelésbe is beleszámító Rally Hungary első, szombati felvonásán. A nap egyértelműen a defektekről szólt: gyakorlatilag az összes élmenőnek volt problémája ilyen téren. A legkomolyabb veszteség alighanem Csomós Miklóst érte, akinek ezzel elszállt az esélye a hazai bajnoki címre – pedig addig a pontig vezette az értékelést –, míg Turán Frigyesnek kétszer is defektben volt része.

herczig-rally-hungary-1



Az ERC-ben Nyikolaj Gryazin vezet, de a második helyen már egy magyar pilótát találunk Herczig Norbert révén, aki úgy van mindössze 25 másodperces hátrányban, hogy neki is volt defektje. A dobogó alsó fokán az első nap után Mads Ostberg tanyázik, aki az utolsó gyorson fordította meg a magyar értékelést, így az övé a napi elsőségért járó öt pont.

Viszont hiába előzte meg ezzel Ostberg Hadik Andrást, a magyar bajnokság címvédője ott lohol a nyomában, pontelőnye révén pedig vasárnap elég csak óvatosan beérni a célba ahhoz, hogy újfent ő legyen a hazai bajnokság végső győztese.

Az ERC2-ben ifj. Érdi Tibor sokáig az élmezőnyben autózott, a negyedik gyors után a második helyen is állt, azonban váltóhiba miatt kiesett a versenyből.

A második nap során újabb hét gyorsaságit kell teljesítenie a versenyzőknek. A teljes eredménylista IDE KATTINTVA érhető el!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: