DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Rovanpera fölényesen nyerte az Akropolisz Ralit, Ogier növelte előnyét

Tetemesnek mondható előnnyel húzta be karrierje második WRC-győzelmét a finn tehetség, megelőzve Tanakot és a fő riválisai problémái után az újabb vb-cím felé nagyot lépő Ogier-t.

Kalle Rovanperáról szólt a Rali-világbajnokság versenynaptárába 2013 után visszatérő Akropolisz Rali. A Toyota finn tehetsége a pénteki harmadik szakasz után állt az élre, onnan pedig már ki sem engedte a kezéből a vezetést: szombaton 40 másodperces előnyt épített ki, vasárnap pedig az esős-sáros pályán sem talált legyőzőre, s a Power Stage-t is megnyerve fölényesen zsebelte be karrierje második győzelmét a WRC-ben.

rovanpera-akropolisz-vas-dppi-2021



Rovanperához a legközelebb Ott Tanak tudott kerülni a Hyundaijal, míg a dobogó alsó fokára Sebastien Ogier állhatott fel a görögországi verseny révén. A francia szempontjából ennél is fontosabb, hogy két fő riválisa, Elfyn Evans és Thierry Neuville a pénteki problémáik után csak a hatodik és nyolcadik helyen zártak, így a vb-összetettben 44 és 50 pontosra hízott velük szemben az előnye – Rovanpera ellenben egy egységre megközelítette utóbbit. Vasárnap azt is megerősítették egyébként, hogy a Monza Rali pótolja a kieső Japánt, így hivatalos, hogy még három forduló van hátra a szezonból (Finn és Katalán Rali a másik kettő).

A dobogósok mögött amúgy Dani Sordo és Gus Greensmith következtek a negyedik és az ötödik pozícióban az Akropolisz Rali végelszámolásánál – előbbi pedig szoros csatát vívott Adrien Fourmaux-val, ám a 13. szakasz előtt egy motorhiba eldöntötte a párharcot.

A WRC2-es kategória egyébként Andreas Mikkelsen sikerét hozta, míg a WRC3-ban Yohan Rossel bizonyult a legjobbnak a hétvége során.

Az Akropolisz Rali teljes végeredménye IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: